Contact Clienti +4 0372 909 708 / +4 0771 638 324
Agentii partenere +4 031 405 31 53 / +4 021 210 84 85


Banner-Rate-Unicredit-CardAvantaj-StarBT-350x205-2.jpg

Cipru

Cipru este o tara mica, dar o insula mare si generoasa, cu peisaje de o varietate impresionanta. De-a lungul coastei, veti gasi plaje stralucitoare cu nisip foarte fin, iar in interiorul insulei, nenumarate atractii: paduri dese de pini ce acopera muntii Troodos, biserici bizantine, plantatii de portocali si culturi de vita de vie. Istoria este prezenta aici inca de pe vremea zeilor, de cand se spune ca zeita Afrodita s-a nascut pe aceste meleaguri, iar persii, grecii, egiptenii, romanii si chiar englezii, si-au lasat amprenta in cultura si arhitectura cipriota precum si in arta culinara.

Larnaca se afla ceva mai jos, in sudul insulei, si este probabil cea mai veche asezare a Ciprului, ce dateaza de vreo 6000 de ani. Daca alegi sa te cazezi in Larnaca, pe langa plaja iti poti ocupa timpul de vacanta si cu vizitarea catorva puncte de atractie ale orasului, ca de exemplu ruinele vechiului Kition, portul Larnaca, apeductul roman.
Se spune ca Larnaca este cea mai potrivita destinatie pentru a intelege de ce Ciprul este una dintre cele mai atragatoare destinatii turistice din spatiul mediteranean. Plajele cu nisipuri aurii, apa marii, nenumaratii palmieri ametitor de inalti, numarul impresionant de cluburi, baruri, restaurante si localuri care impanzesc zona de tarm, vremea placuta, totul se imbina intr-o experienta de neuitat. Neaparat trebuie sa va plimbati pe faleza ingrijita, plina de palmieri, cafenele si taverne.

Suprafata Insula Cirpru are o suprafata de 9.251 km.

Populatie Numarul populatiei este 952.100 de locuitori (2012) dintre care 71,5 % greci-ciprioti, 9,5% turci-ciprioti, si 19% sunt cetateti straini care locuiesc in Cipru.

Scurt istoric Istoria Ciprului este una dintre cele mai vechi care se cunosc pe lumea aceasta. Primele semne de civilizatie se presupune ca exista din mil.9 i.d.Hr. Incepand aproximativ din jurul anului 1200 i.d.Hr.a inceput un proces de conturare a identitatii nationale care s-a mentinut pana in ziua de astazi. Sosirea grecilor micenieni-ahei si stabilirea acestora ca si locuitori permanenti in insula a dus la introducerea limbii si culturii lor in Cipru. Turcii ciprioti au sosit mai tarziu si au fost descendenti ai imperiului otoman care au ocupat insula mai mult de trei sute de ani (1571-1878). Acestia au adus o contributie insemnata tarii , vestigiile si monumentele otomane fiind raspandite pe toata insula.
Comunitatea Europeana In 19 Decembrie 1972 s-a semnat un tratat de asociere intre Cipru si Comunitatea Economica Europeana, care a intrat in vigoare la 1 iunie 1973. In 4 iulie 1990 Cipru a aplicat pentru apartenenta la Comunitatea Europeana. Consiliul European a decis in 13.12.2002 la Copenhaga acceptarea Ciprului ca nou stat stat al comunitatii europene. La data de 1 mai 2004 Cipru devine oficial stat membru al Uniunii Europene.

Religie In Cipru grecii-ciprioti sunt crestini-ortodocsi, turcii-ciprioti sunt musulmani, iar alte religii prezente sunt armeni, maroniti si romano-catolici. Crestinismul a fost introdus in Cipru in primul secol d.Hr. de catre Sfantul Paul si Sfantul Barnaba, fondatorul bisericii cipriote.

Gastronomie Mancarea din Cipru reflecta istoria bogata si turbulenta a insulei, dar si a culturii grecesti. Aici veti gasi influente din Orientul Mijlociu, Asia Mica si de la venetieni, toti folosind ingrediente locale proaspete, ierburi, condimente si ulei de masline. Dieta mediteraneana cu grane, fructe si legume uscate la soare, peste cu un continut ridicat de proteine, carne slaba, pasari de curte si vin este o varianta sanatoasa , dar si o tentatie irezistibila. Kopiaste este un cuvant pe care il veti auzi mereu in Cipru si inseamna vino alaturi de noi. Aceasta sintagma care este spusa cu cea mai mare sinceritate!
Ziua Nationala Ziua nationala a Republicii Cipru este in fiecare an ziua de 1 Octombrie.

Limba oficiala In partea de sud a insulei se vorbeste limba greaca, iar in partea de nord limba turca.

Viza Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Cipru. Intrarea in Cipru este permisa pe baza pasaportului sau a carţii de identitate in curs de valabilitate. Aceeasi regula se aplica si in cazul calatoriei in partea de nord a insulei.

Moneda nationala in Cipru este EURO.

Ora locala Cipru se afla pe acelasi fus orar cu Romania: UTC/GMT +2 ore.

Electricitate Alimentarea cu electricitate in Cipru este de 240 V. Va trebuie un adaptor pentru a utiliza prizele. Multe dintre hoteluri, la cerere pun la dispozitie turistilor adaptoare. De asemenea puteti cumpara adaptoare din supermarketuri sau de la oricare alt magazin din zona in care va aflati.
ISO 9001
ISO 9001

Servicii Turism

Aboneaza-te la newsletter

* Email:
Nume Prenume:
Judet:
 
* Security code:
Prin inscrierea la newsletter ai citit si esti de acord cu Termenii si Conditiile
 

Cere detalii consultantului tau
+4 0771 638 324 / +4 0372 909 708
bucuresti@cocktailholidays.ro

Cocktail Holidays on Facebook Cocktail Holidays on Instagram

Ordonanta nr. 2 / 2018 privind pachetele de servicii de calatorie si servicii de calatorie asociate | Contract de Comercializare a Pachetelor de Calatorie
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - INFO CONS - tarif normal: 021/9551 / www.anpc.gov.ro  |   Certificat Manager in activitatea de Turism
Licenta de Turism  |   Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si-sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism

© Copyright 1993 - 2019 Cocktail Holidays . Toate drepturile rezervate