Contact Clienti +4 0372 909 708 / +4 0771 638 324
Agentii partenere +4 031 405 31 53 / +4 021 210 84 85


Banner-Rate-Unicredit-CardAvantaj-StarBT-350x205-2.jpg

Franta

Republica Franceză este o republică constituțională unitară având un regim parlamentar cu tendințe prezidențiale, mare parte din teritoriul său și din populație fiind situată în Europa de Vest, dar care cuprinde și mai multe regiuni și teritorii răspândite în toată lumea. Sportul francez este caracterizat printr-o veche tradiție sportivă și printr-o largă varietate de discipline sportive practicate la nivel înalt. Fotbalul este cel mai popular sport, având peste 2,3 milioane de jucători legitimați popularitatea sa fiind întreținută de dubla victorie a echipei naționale masculine la Campionatul Mondial din 1998 și apoi la cel european din 2000. Tenisul (al doilea sport ca număr de practicanți), echitația, judo, baschetul, handbalul și golful sunt și ele foarte practicate, fără a uita de rugby (echipa națională este anual participantă la Turneul celor Șase Națiuni) și de pétanque, mai ales în sudul țării. În ciuda menținerii la nivel înalt a agriculturii și a industriei, economia franceză este astăzi în principal o economie a serviciilor. Franța este țara cea mai vizitată din lume de turiști străini, cu peste 82 de milioane de vizite.

Suprafata Franța ocupa are o suprafață totală de 675.000 km2. Are ieșire la Marea Nordului către nord, la Canalul Mânecii către nord-vest, la Oceanul Atlantic către vest și la Marea Mediterană către sud-est. Se învecinează cu Belgia și Luxemburg la nord-est, cu Germania și Elveția la est, cu Italia și cu Monaco la sud-est, cu Spania și cu Andorra la sud-vest Franța este formată însă și din numeroase teritorii aflate în afara continentului european, denumite în vorbirea curentă „teritorii de peste mări”. Prin intermediul lor, Franța deține astfel și frontiere terestre cu Brazilia si Surinam. Este a 42-a țară din lume ca mărime a suprafeței terestre. Este a treia cea mai mare țară din Europa, după Rusia și Ucraina.

Populatie In Franta traiesc 65,8 milioane de persoane.

Scurt istoric Prezența omenească pe teritoriul actual al Franței datează din paleoliticul inferior cele mai vechi urme de viață umană datează de acum circa 1.800.000 de ani. În preajma anului 600 î.e.n., grecii originari din orașul Phocaea au înființat colonia Masalia (Marsilia), pe țărmul Mediteranei, în aceeași perioadă, câteva popoare celtice au pătruns pe teritoriul Franței actuale, dar această ocupație nu s-a generalizat asupra întregului teritoriu decât între secolele al V-lea și al III-lea î.e.n, astfel a apărut noțiunea de „Galia”. Începând cu anul 125 î.e.n., Galia a fost cucerit încetul cu încetul de Republica Romană.După scindarea Imperiului Roman, convertirea la creștinism a căpeteniei france Clovis a făcut din el un aliat al Bisericii creștine și i-a permis să cucerească mare parte din Galia. Secolul al XIV-lea și prima jumătate a secolului al XV-lea au găsit Franța într-o gravă criză, cu manifestări multiple, războiul de 100 de Ani, dus contra Angliei și probleme de succesiune la tronul Regatului Franței. La 9 noiembrie 1799, generalul Napoleon Bonaparte a răsturnat directoratul printr-o lovitură de stat, dar împăratul a fost învins definitiv la Waterloo la 18 iunie 1815. Prin jocul alianțelor, Franța a intrat în război la începutul lunii august 1914 împotriva Germaniei, de partea Regatului Unit și a Imperiului Rus. După războaie, a început pentru Franța o perioadă de reînnoire si prosperitate.

Religie Franța este o țară de veche tradiție catolică, dar în care ponderea bisericii a scăzut considerabil, bisericile fiind strict separate față de stat. O mare parte a populatiei se declară agnostică, atee sau fără religie. În plus, sunt prezente și alte religii în proporții mai puțin importante, în special iudaismul din Antichitate și islamul de la sosirea în Franța a imigranților din Maghreb și din Orientul Mijlociu în secolul al XX-lea.

Gastronomie Bucătăria franceză este renumită în special pentru produsele agricole de calitate: numeroase vinuri (șampania, vinul de Bordeaux sau cel de Burgundia) și brânzeturi (roquefort , camembert) și datorită gastronomiei de înaltă calitate practicată începând cu secolul al XVIII-lea. Totuși, bucătăria franceză este extrem de variată și este formată în esență din specialități regionale devenite care au cucerit întreg teritoriul țării, cum ar fi varza acră alsaciană, quiche-ul din Lorena , rilettes-ele din Mans, vita burgundă , foie gras aquitan, cassoulet-ul din Languedoc, tapenade-ul provensal sau quenelle-ele lioneze.

Zile Nationale Ziua națională a Franței este sărbătorită în fiecare an pe 14 iulie.

Limba oficiala Franceza este limba vorbită majoritar în Franța și este oficial „limba republicii”.

Viza Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Franta, aceasta fiind in Uniunea Europeana.

Moneda nationala Euro

Ora locala GMT + 1

Electricitate 220 V
.
ISO 9001
ISO 9001

Servicii Turism

Aboneaza-te la newsletter

* Email:
Nume Prenume:
Judet:
 
* Security code:
Prin inscrierea la newsletter ai citit si esti de acord cu Termenii si Conditiile
 

Cere detalii consultantului tau
+4 0771 638 324 / +4 0372 909 708
bucuresti@cocktailholidays.ro

Cocktail Holidays on Facebook Cocktail Holidays on Instagram

Ordonanta nr. 2 / 2018 privind pachetele de servicii de calatorie si servicii de calatorie asociate | Contract de Comercializare a Pachetelor de Calatorie
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - INFO CONS - tarif normal: 021/9551 / www.anpc.gov.ro  |   Certificat Manager in activitatea de Turism
Licenta de Turism  |   Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si-sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism

© Copyright 1993 - 2019 Cocktail Holidays . Toate drepturile rezervate