Contact Clienti +4 0372 909 708 / +4 0771 638 324
Agentii partenere +4 031 405 31 53 / +4 021 210 84 85


Banner-Rate-Unicredit-CardAvantaj-StarBT-350x205-2.jpg

Germania

Republica Federala Germania, colocvial Germania, este un stat in Europa Centrala si face parte din organizatii internationale importante precum Consiliul Europei (1951), NATO (1955), Uniunea Europeana (1957), ONU (1973) si din zona euro. Se invecineaza la nord cu Marea Nordului, Danemarca si Marea Baltica, la est cu Polonia si Republica Ceha, la sud cu Austria si Elvetia, iar la vest cu Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda. Germania este o republica federala parlamentara alcatuita din 16 state numite Landuri, iar capitala si cel mai mare oras este Berlin. Industria germana este una din cele mai dezvoltate din lume, Germania fiind unul din principalele state exportatoare detinand o pozitie-cheie in Uniunea Europeana. Cercetarea stiintifica si tehnologica din Germania este recunoscuta ca cercetare de varf la nivel mondial. Germania a fost locul de nastere al unor renumiti compozitori precum Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms si Richard Wagner, poeti precum Johann Wolfgang von Goethe si filosofi ca Immanuel Kant, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche.

Suprafata Germania ocupa o suprafata de 357.021 de kilometri patrati, intr-o zona cu climat temperat, relieful fiind preponderent muntos. Se plaseaza pe locul sapte in Europa si pe 63 la nivel global.

Populatie Germania are cea mai mare populatie dintre statele membre ale Uniunii Europene, 82 de milioane de locuitori, iar in Europa se situeaza pe locul II, dupa Rusia. Populatia nu este repartizata uniform, fiind mai numeroasa de-a lungul fluviilor si a estuarelor. Dezvolatarea rapida a industriei a avut ca rezultat migrarea poulatiei rurale la orase, astfel incat azi, 84% din total reprezinta populatia urbana. Cel mai mare oras este Berlin, capitala, cu 3,5 milioane de locuitori.
Scurt istoric Teritoriul Germaniei a fost ocupat succesiv de triburile germanice, celtice, slave si apoi de Imperiul Roman care l-a transformat in provincie a sa. Numele Germania apare in sec XI-XII, perioada de compromis intre rege si papa. In 1871 prin infrangerea Austrei si Frantei, Wilhem I se incoroneaza ca imparat al Germaniei. Aceasta se dezvolta industrial, situandu-se in primele doua puteri ale globului, se declanseaza primul razboi mondial si pierde posesiuni printre care Alsacia si Lorena. Se declanseaza si al doilea razboi mondial, in urma caruia Germania capituleaza. Caderea Zidului Berlinului 1989, duce la crearea unui nou guvern si unificarea in 1990, proclamand Berlinul noul sediu al parlamentului.

Religie Crestinismul este cea mai numeroasa religie din Germania, cu 52 de milioane de practicanti (protestanti si catolici). A doua religie numeroasa este Islamul cu 4.3 milioane de adepti.

Gastronomie Bucataria germana variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria are multe feluri de mancare in comun cu vecinele Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene, iar pe coastele de nord cele scandinave. Micul dejun este compus de obicei din paine prajita sau simpla, sau chifle (Britchen sau Semmeln) cu gem, marmelada sau miere, oua si cafea pentru adulti, cacao cu lapte pentru copii. Se consuma si mezeluri (ca sunca si salamul) si branzeturi pe paine. O varietate populara de ingredient pentru sandwichuri este Leberwurst (carnat de ficat). Muesli si cerealele (fulgii de porumb) sunt de asemenea foarte populare. Masa principala traditionala a zilei este pranzul (Mittagessen), care se serveste in jur de ora 12. Cina (Abendessen sau Abendbrot) este o masa mai putin imbelsugata, consistand uneori doar din cateva sandwichuri.

Zile Nationale Pe 3 octombrie se sarbatoreste Ziua Unitatii Germane, aceasta fiind sarbatoarea nationala a Germaniei.

Limba oficiala Germana este limba oficiala si cea mai predominant vorbita in Germania.

Viza Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Germania, aceasta fiind in Uniunea Europeana.

Moneda nationala Euro

Ora locala GMT + 1

Electricitate 220 V
ISO 9001
ISO 9001

Servicii Turism

Aboneaza-te la newsletter

* Email:
Nume Prenume:
Judet:
 
* Security code:
Prin inscrierea la newsletter ai citit si esti de acord cu Termenii si Conditiile
 

Cere detalii consultantului tau
+4 0771 638 324 / +4 0372 909 708
bucuresti@cocktailholidays.ro

Cocktail Holidays on Facebook Cocktail Holidays on Instagram

Ordonanta nr. 2 / 2018 privind pachetele de servicii de calatorie si servicii de calatorie asociate | Contract de Comercializare a Pachetelor de Calatorie
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - INFO CONS - tarif normal: 021/9551 / www.anpc.gov.ro  |   Certificat Manager in activitatea de Turism
Licenta de Turism  |   Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si-sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism

© Copyright 1993 - 2019 Cocktail Holidays . Toate drepturile rezervate