Contact Clienti +4 0372 909 708 / +4 0771 638 324
Agentii partenere +4 031 405 31 53 / +4 021 210 84 85


Banner-Rate-Unicredit-CardAvantaj-StarBT-350x205-2.jpg

Portugalia

Portugalia reprezinta cel mai vestic taram al Europei, unde descoperi vestigii ale celor peste 6000 mii de ani de stradanii umane, de la dolmenele neolitice la catedralele si palatele in stil manuelin, pana la cel mai nou cartier Parco de Nacoes din Lisabona strahuit de Podul Vasco da Gama. Portugalia este tara mediteraneana de la Oceanul Atlantic ce ofera istoria vie si intacta a unui intreg continent, pastrata asa de un popor primitor si sentimental, ale carui doruri saudade le poti simti si asculta prin minunata muzica Fado. De la cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, la plajele stancoase de la Cabo Vincente sau cele late si nisipoase din zona sudica turistica Algarve, Portugalia ofera vacante de neuitat.

Suprafata Portugalia dispune de o suprafata de 92.094 km2. Din aceasta suprafata 88.790 km2 apartin Portugaliei continentale, 2.247 km2 Arhipelagului Azore si 794 km2 Arhipelagului Madeira. Teritoriul Portugaliei continentale are o forma rectangulara cu o lungime de 560 km si o latime de cca 220 km.

Populatie Portugalia are aproximativ 10,5 milioane de locuitori repartizati in partea continentala si cele doua principale grupuri de insule: Azore si Madeira.

Scurt istoric Portugalia, cu granitele stabilite in sec. al XIII-lea, este una dintre cele mai vechi natiuni din Europa. Triburile iberice ale lusitanilor care populau teritoriul Portugaliei in antichitate a fost supuse de romani in sec. I - II . Hr. Lusitania, devenita provincie a Imperiului Roman, este cucerita in sec. al X-lea d. Hr. de triburile germanice, in sec. al XI-lea de catre vizigoti, intrand apoi, in anii 711 - 718, in stapanirea arabilor. Din secolul al X-lea, tinuturile cuprinse intre raurile Minho si Douro sunt desemnate cu numele de Terra Portucallis, de la numele roman Portus Calle, al orasului Porto. in timpul Reconquistei (sec. IX - XIII), pe teritoriul eliberat de sub dominatia araba ia fiinta, in 1095, comitatul Portugaliei, iar in 1139 Regatul Portughez. In 1147 este recucerita Lisabona, in 1249, provincia sudica Algarve, ultima aflata sub stapanire araba. La incheierea Reconquistei sunt trasate hotarele cu Spania vecina, Portugalia fiind primul stat european care-si fixeaza definitiv frontierele, ramase neschimbate pana astazi. in 1415 incepe cucerirea primelor asezari de pe coasta nord-africana, apoi expansiunea pe litoralul Africii Occidentale prin Henric Navigatorul, Bartolomeu Diaz atinge Capul Bunei Sperante, Vasco da Gama descopera drumul maritim spre India, iar Pedro lvares Cabral debarca in 1500 pe litoralul Braziliei. in sec. al XV-lea si la inceputul sec. al XVI-lea, Portugalia devine o mare putere maritima, punand bazele unui vast imperiu colonial. Apogeul expasiunii teritoriului si al infloririi economice si culturale este atins in timpul domniei regelui Manuel I. La jumatatea sec. al XVI-lea, Portugalia pierde statutul de mare putere maritima, iar in 1822 Brazilia, cea mai importanta colonie a Portugaliei, si proclama independenta. La 5 octombrie 1910 monarhia este abolita, iar Portugalia se proclama republica. Lovitura de stat militara din 1926, deschide calea dictaturii lui Antonio de Oliveira Salazar, care impune in 1933 o constitutie de tip fascisto-corporatist. in 1949 Portugalia devine membru fondator al NATO, iar in 1974 o insurectie militara - Revolutia Garoafelor Rosii, inlatura pe succesorii lui Salazar si deschide calea restaurarii democratiei. Portugalia devine in 1986 membru al Uniunii Europene.

Religie Religia principala este cea romano catolica, reprezentata de 95% din populatie.

Gastronomie Bucataria portugheza este parte a bucatariei mediteraneene, ea variind de la o regiune la alta a tarii, constatandu-se insa prezenta invariabila a pestelui, mai ales cod si a fructelor de mare. Specialitatea nationala este reprezentata de codul sarat si uscat, prin felul numit bacalhau, fel de mancare ce a devenit popular in epoca descoperirilor geografice, cand navigatorii pescuiau, sarau si uscau pestele pentru a-si asigura hrana zilnica in lungile lor calatorii pe mare. Exista 365 de modalitati de preparare a acestui fel de mancare, cate una pentru fiecare zi a anului. Turistii care nu sunt amatori de peste si fructe de mare pot gusta o alta specialitate nationala portugheza, o tocana bogata in legume si carne numita cozido a portuguesa, sau foarte popularul porcusor de lapte leitao assado si nu in ultimul rand popularii carnati chorico. Insa la finalul oricarei mase sau in pauza de cafea nu trebuie sa lipseasca uma bica o cafea concentrata si scurta, alaturi de un Pastel de Nata o tarta din foietaj cu vanilie si ou si toate stropite cu o ghinghinha un lichior de cirese si de un pahar din soiurile de vin de Porto, din Valea Douro sau renumitul vin licoros de Madeira.

Zile Nationale Ziua nationala a Portugaliei este sarbatorita in fiecare an la data de 10 Iunie, cand se comemoreaza ziua mortii poetului national Luis de Camoes.

Limba oficiala Portugaliei este portugheza la care se adauga limba mirandeza in zona Miranda do Douro.

Viza Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in PORTUGALIA nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, iar documentul de calatorie poate sa fie cartea de identitate sau pasaportul. Perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile in decurs de 6 luni.

Moneda nationala Euro

Ora locala este GMT +1

Electricitate 220 V
ISO 9001
ISO 9001

Servicii Turism

Aboneaza-te la newsletter

* Email:
Nume Prenume:
Judet:
 
* Security code:
Prin inscrierea la newsletter ai citit si esti de acord cu Termenii si Conditiile
 

Cere detalii consultantului tau
+4 0771 638 324 / +4 0372 909 708
bucuresti@cocktailholidays.ro

Cocktail Holidays on Facebook Cocktail Holidays on Instagram

Ordonanta nr. 2 / 2018 privind pachetele de servicii de calatorie si servicii de calatorie asociate | Contract de Comercializare a Pachetelor de Calatorie
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - INFO CONS - tarif normal: 021/9551 / www.anpc.gov.ro  |   Certificat Manager in activitatea de Turism
Licenta de Turism  |   Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si-sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism

© Copyright 1993 - 2019 Cocktail Holidays . Toate drepturile rezervate