În Madeira și Porto Santo festivitatile sunt tot timpul la ele acasa. Locuitorii insulei fac din fiecare luna a anului un motiv de a se bucura si celebra viata si insula. Asadar, oricand ai alege sa pui piciorul pe insula, fii sigur ca o vei gasi in sarbatoare. Accepta invitatia Madeirei si vino alaturi de cei dragi intr-o fascinanta aventura plina de traditie, cultura si frumos!

balene si delfini in Madeira
maxime bhm icyZmdkCGZ0 unsplash 1

Descopera frumusetea Carnavalului din Madeira

Festivitățile Carnavalului din Madeira oferă o varietate de activități din care poti alege si de care poti sa te bucuri, atat ca simplu spectator dar si ca participant activ. Sezonul Carnavalului este trăit într-o atmosferă festivă constantă, ce implica atât inițiative oficiale, cât și initiative civile, cu un caracter mai spontan, insa adânc înrădăcinate în tradiția oamenilor insulei.

In mod tradițional, în Madeira există două parade de carnaval. Acestea sunt foarte diferite una de cealaltă. Cea mai importantă, parada alegorică, are loc întotdeauna în sâmbăta din weekendul de Carnaval; aceasta este și cea mai sofisticată deoarece necesită multe angajamente și o organizare din partea tuturor oamenilor și a grupurilor implicate. Numeroase grupuri de samba, cu mii de participanți îmbrăcați în costume spectaculoase și colorate, se aduna pe strazile Funchalului pentru a dansa pe muzica atat de ritmata si pentru a raspandi atmosfera de petrecere ce aduce cu faimosul Carnavalul de la Rio.

Cea de-a doua paradă, numită „trapalhão”, inundă în mod tradițional străzile din centrul orașului cu bucuria de „Mardi gras” (marți care închide carnavalul). Toată lumea poate lua parte la această paradă, iar costumele sunt lăsate la imaginația participanților.

Data festivalului

Anul acesta Carnavalul din Madeira a fost anulat din cauza evenimentelor neprevazute legate de pandemie insa deobicei festivitatea are loc pe data de 15 până în data de 26 februarie.