Cocktail de Călători își îndreaptă atenția către una dintre cele mai populare destinații ale anului. Madeira, un paradis exotic din Europa, unde multele se îmbină cu marea, este un loc care merită a fi explorat și care posedă experiențe de neuitat.

balene si delfini in Madeira
Madeira vacanta, balene si delfini in Madeira

Insula portugheza ofera un climat de vară pe tot parcursul anului, precum și o faună și o floră deosebite, dar este, de asemenea, una dintre cele mai sigure destinații de vacanță din lume. Madeira te va intamplina cu siguranta cu o atmosfera plina de voie buna peste tot pe unde te duci.

Madeira ofera o multitudine de surprize celor care ii calca pragul, printre acestea fiind colectia sa uluitoare de balene si delfini care nu au cum sa nu iti transforme vacanta intr-o experienta de neuitat.

Lasa-te impresionat de balene si delfini in Madeira

Apele care inconjoara Madeira sunt limpezi și pline de mister, cu condiții de temperatură ideale pentru multe specii. Prin urmare, perla Atlanticului a devenit o destinație indragita de cei care isi doresc sa admire fauna sălbatică a Europa.

Datorită locației sale unice în mijlocul oceanului, insula Madeira este unul dintre putinele locuri in care se intampla un fenomen cu totul special: prezența balenelor și a delfinilor din diferite specii. Mai mult de atat, arhipelagul reprezinta un sanctuar pentru balene, devenind, de asemenea, o rezervație pentru foca călugăr mediteraneană, o specie foarte rară.

Un număr mare de balene trec prin Madeira în fiecare an, circa 28 de specii diferite de belene din intreaga lume pot fi văzute pe această insulă. Drept urmare, Madeira reprezinta un loc unic, unde te poti lasa coplesit de frumusetea diverselor specii de delfini si chiar si de cea a marilor balene albastre.

Observarea balenelor și a delfinilor este unul dintre tururile clasice din Madeira. In plus, in afară de experiența uluitoare de observare a balenelor și delfinilor, vei vedea și păsările de mare rătăcitoare din ocean, dintre care unele nu se găsesc nicăieri altundeva în lume!

Există multe optiuni de excursii de observare a balenelor și delfinilor din Funchal. De exemplu,turistii pot opta pentru excursia cu catamaranul sau cu barca cu motor.

Madeira de sus Madeira Festivalul Florilor, balene si delfini in Madeira

Cand este cea mai buna perioada de a vedea balenele si deflinii din Madeira?

Majoritatea speciilor de balene pot fi văzute în Madeira pe tot parcursul anului, de asemenea, delfinii pot fi si ei observati în Madeira, în funcție de anotimp. Cu toate acestea, se spune ca cea mai buna perioada de a vizita Madeira pentru observarea vietii marine este incepand cu luna aprilie si pana in luna noiembrie. Acesta este momentul în care majoritatea speciilor se află în zonă.

Cu toate acestea, indiferent când vizitezi Madeira, întotdeauna merită să te avanti intr-un tur pentru a observa balenele si delfinii din aceasta zona de vis.

Coasta de Est Madeira Sejur 2020, Madeira Carnaval 2021, balene si delfini in Madeira
.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =