Cocktail de Calatori este cea mai nouă serie de articole tip interviu de pe blogul nostru! Am provocat mai multe persoane publice să ne răspundă la 10 întrebări despre ei și obiceiurile lor atunci când călătoresc.

Abia așteptam să vedeți ce v-am pregătit!

Seria noastra continuă cu Diana Cosmin.

Diana Cosmin scrie despre viață și stil de viață de peste 15 ani, iar din 2016 “curatoriază” povești despre oameni, locuri și experiențe pe site-ul finesociety.ro.

LOGO Emblem

Pe o scară de la 1 la 10, cât de entuziasmată ești în acest moment al vieții tale?

În acest moment, după niște ani de burnout și un an de pandemie, sunt entuziasmată aproape de 10, fiindcă m-am remontat și mă apropii de cum eram înainte, ca energie și concentrare.

diana 3 1

Când te gândești la călătorii, care este primul lucru care îți vine în minte?

Ceva lângă apă: mare, ocean, lac. Cam toate călătoriile mele s-au înscris în acest laitmotiv, de când mă știu. Dacă pot vedea pe geam apa, automat stresul scade aproape de zero și mă cuprinde instantaneu o senzație de bine și de seninătate.

Dacă ai fi acum în Grecia, ce ai face?

Cred că pur și simplu… aș sta. M-aș bucura de locul în care sunt, aș încerca să apreciez fiecare amănunt din jurul meu, fără să mă stresez prea tare de program, desfășurător sau ce aș vrea să „bifez”. Să STAI poate fi cel mai mare lux al vieții, uneori.

diana 1 1

Dacă ar fi să fii o insulă din Grecia, care ai fi și de ce?

Skopelos, pentru că este o insulă cu foarte mare semnificație pentru sufletul meu, mai ales capela Agios Ioannis Kastri.

Care este ritualul tău înainte de vacanță?

Cel mai important ritual din ultimii ani a devenit să-mi las toate lucrurile terminate înainte de vacanță, ca să nu mai stau pe telefoane și laptop. Chiar dacă sunt freelancer, uneori e chiar mai tentant să mai faci un pic de treabă, fiindcă știi că o faci pentru tine. Mă străduiesc să plec fără chestiuni administrative și lucruri de rezolvat, oricât de mici ar fi. Toate se definitivează cu o zi înainte de plecare și doar vreo mare urgență – ceea ce rar se întâmplă – mai poate tulbura liniștea zilelor de vacanță.

Loc la geam sau pe culoar, în avion?

Am preferat mereu la culoar, îmi place să fiu mobilă și nu-mi place ideea de a ridica alți doi oameni de pe locurile lor în caz că vreau să iau ceva de la bagaje sau să-mi dezmorțesc picioarele.

Ce te stresează cel mai mult atunci când urmează să călătorești?

Până la pandemie n-am avut mare motiv de stres legat de călătorii, era mereu o bucurie. Acum, recunosc să e un pic stresant modul în care țările trec de pe o „culoare” pe alta, se schimbă condiții de la zi la zi și există un sentiment neplăcut de incertitudine. Dar trecem noi și peste asta.

.

Care sunt cele 5 must & always – haves pe care le iei cu tine atunci când călătorești?

– spray-ul cu SPF, fiindcă cea mai bună cremă antirid rămâne cea de protecție solară, așa cum spun toți specialiștii

– sticluțe „mini” în care torn conținutul produselor cosmetice mai mari, ca să nu car după mine sticle întregi. Am un set și le folosesc cu succes de multă vreme.

– cel puțin un costum de baie cu mâneci, așa-numitele costume tip scuba fiind preferatele mele

– geanta mea mare de vacanță, care devine și geantă de plajă, și geantă de ocazie, și de toate momentele

– o pereche de espadrile

Ce le recomanzi cititorilor atunci când călătoresc în Grecia? (locuri, mâncare, activități)

Sincer? Le recomand să-și folosească intuiția și, odată ce au ales o destinație de vacanță, să nu devină prea fixați pe ce spun site-urile de review-uri sau pe ce recomandări „ferme” au mai primit. Experiența fiecărei persoane este unică și nu se știe niciodată ce mică tavernă de la colț de stradă se poate dovedi o experiență mai valoroasă decât numărul unu dintr-un „best of” al altcuiva. În ultimii ani, am preferat să merg spontan spre activități și obiective care mă atrag la fața locului și să nu mai stau să „bifez” liste universale de ce trebuie făcut și văzut. Și a fost muult mai plăcut, eliberator și o sursă de experiențe extraordinare.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − three =