Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

Gordana Malic pe Coasta de Azur, vedere panoramica asupra orasului Nisa
Gordana Malic, de la Atout France – Agentia de Dezvoltare Turistica a Frantei, raspunde la intrebarile tale.
I-am adresat toate intrebarile pe care ni le-ati transmis prin intermediul newsletterelor noastre referitoare la calatoriile pe timp de COVID-19 in Franta.
Explore France

Calatorii in Franta:

Care este situatia in Franta in momentul actual? 

Incepand cu 11 mai, masurile de siguranta sunt treptat relaxate. Datorita imbunatatirii situatiei sanitare, nu exista mai multe zone rosii in Franta, iar intregul teritoriu al Frantei este deja situat in zona verde.

Doua locatii de peste mari, Mayotte si Guyana au fost incluse pana in prezent in zona portocalie, iar eliberarea de masuri in aceste zone va fi mai prudenta in urmatoarele 3 saptamani decat in ​​restul teritoriului.

De la 2 iunie, interdictia de a calatori mai mult de 100 km de locul de resedinta este ridicata. Prin urmare, va fi posibil sa calatoriti din nou pe intreg teritoriul fara un certificat de derogare.

Restaurantele, barurile si cafenelele sunt deschise incepand cu 2 iunie si trebuie sa urmeze masuri stricte de igiena (distanta intre mese, numar limitat de persoane la o masa pana la 10 persoane, masca de fata obligatorie pentru personal si clienti, atunci cand sunt in interior, personalul de bucatarie si restaurant trebuie sa poarte masti, niciun serviciu la bar.)

Muzee, teatre, parcuri, plaje, atractii culturale, sali de sport, piscine, locuri de campare, site-uri hoteliere si alte spatii turistice sunt deschise acum in zona verde, dar nu se vor redeschide pana in 22 iunie in zona portocalie (2 locatii de peste mari) .

Iata regulile pe care trebuie sa le respectati in Franta:

1. Nu exista adunari publice de peste 10 persoane.
2. Mastile sunt obligatorii pe toate formele de transport in comun (inclusiv taxiurile) si in multe magazine si cladiri publice. Mastile nu sunt obligatorii in spatiile publice precum strazile, dar sunt de preferat, iar in spatii precum plaje, parcuri si gradini, autoritatile locale pot decide daca sa le faca obligatorii sau nu, asa ca trebuie sa verificati indicatoarele din locul pe care il vizitati. .
3. Fara sarutare. Sarutul pe obraz dublu (sau uneori trebil) cunoscut sub numele de la bise este o parte cheie a culturii franceze, dar guvernul le-a spus oamenilor sa nu o faca, deoarece risca sa raspandeasca infectia, strangerile de mana sunt interzise in mod similar.
4. Sfaturile pentru masurile de distantare sociala si igiena in Franta raman neschimbate: nu ne apropiem mai mult de 1m.
5. Fara birouri. Locurile de munca din Franta s-au redeschis treptat incepand cu 11 mai, dar in prezent guvernul solicita ca persoanele care pot lucra de acasa sa continue acest lucru.
6. Nu exista meciuri sau concerte de fotbal sau rugby. Retineti ca intrunirile a peste 5.000 de persoane vor ramane interzise pana cel putin in septembrie.
7. Fara masini (pe unele strazi). Daca va aflati in Paris, aveti grija la modificarile regulilor de circulatie, deoarece autoritatile locale au declarat multe strazi in afara limitelor auto. Unele dintre ele au fost inchise pentru a permite extinderea teraselor cafenele, in timp ce altele – precum Rue de Rivoli – au fost transformate in piste pentru biciclete pentru a incuraja mai multi oameni sa practice ciclismul si sa ramana in afara aglomeratiei transportului public.

Cand vom putea incepe calatoriile noastre in Franta si in ce conditii? 

Avand in vedere evolutia favorabila a situatiei de sanatate in Franta si in Europa si in conformitate cu recomandarile Comisiei Europene, Franta a ridicat, pe 15 iunie, toate restrictiile de circulatie catre granitele sale interne europene (terestre, aeriene si maritime) puse in aplicare pentru combaterea Covid -19.

Incepand cu 15 iunie, calatorii din tarile europene (statele membre UE, precum si Andorra, Islanda, Lichtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elvetia si Vatican) vor putea, prin urmare, sa intre pe teritoriul francez fara restrictii si nu vor mai avea nevoie un certificat de calatorie international si nu vor fi supusi niciunei forme de carantina.

Aceasta decizie exclude calatorii care provin din tari cu propriile lor regimuri de carantina, cum ar fi Spania si Marea Britanie, unde regulile vor fi reciproce si restrictiile vor continua sa se aplice la frontierele cu aceste doua cazuri.

Cu toate acestea, guvernul roman obliga in prezent persoanele care vin in Romania din Spania, Italia, Franta, Marea Britanie sau Belgia sa se izoleze acasa timp de 14 zile incepand cu 15 iunie.

De asemenea, Franta va continua sa deschida treptat frontierele sale externe Schengen incepand cu 1 iulie, in functie de situatia de sanatate a diferitelor tari terte.

Mai multe informatii, aici.

Cand se vor deschide granitele, se vor deschide in toata tara?

Calatoria in Franta nu are acum nicio restrictie, puteti calatori in orice regiune din Franta continentala.

Serviciul national de transport feroviar SNCF va avea la dispozitie vanzarea completa a biletelor la jumatatea lunii iunie. Trenurile TGV au vazut ca toate celelalte scaune erau indisponibile pentru a mentine distantarea sociala, dar aceste restrictii de scaun sunt acum ridicate. In ceea ce priveste TGV-urile, rezervarile la trenurile regionale si inter-orase sunt obligatorii. In plus, numarul calatorilor in transportul public (autobuz, autocar, barca) poate fi redus datorita reglementarilor de sanatate, de aceea este mai bine sa rezervati in avans pentru a va asigura ca aveti un loc.

Pentru toate calatoriile pe teritoriile franceze de peste mari, calatoria ramane supusa unor motive profesionale sau familiare convingatoare, cu 14 zile de carantina la sosire. Cu toate acestea, incepand cu 9 iunie a fost creat un experiment, persoanele care doresc sa calatoreasca in Guadelupa, Reunion, Martinica, Saint-Barthélemy sau Saint-Martin din continent vor putea beneficia de o carantina redusa.

Daca sunt testate negativ inainte de plecare, persoanele vor putea zbora, vor beneficia de o procedura rapida la aeroport, dar vor trebui sa stea in carantina timp de sapte zile in loc de 14.

Se vor face ajustari pe timpul verii.

.

Va trebui sa stam in carantina cand ajungem la destinatie?

Franta va aplica principiul reciprocitatii tarilor care isi tin granitele inchise calatorilor de pe teritoriul francez sau le carantineaza.

Pana in prezent, pentru calatorii din Uniunea Europeana, cu exceptia persoanelor din Spania si din Marea Britanie, nu exista nicio carantina in Franta continentala.

Regiunea franceza de peste mari se redeschide treptat catre lumea exterioara. Un experiment care vizeaza reducerea carantinei obligatorii de 14 zile la sosire este testat incepand cu 9 iunie in mai multe teritorii de peste mari.

Mai multe informatii, aici:

Cum se va desfasura o calatorie in Franta cu masina personala sau autocarul?

Incepand cu 2 iunie, interdictia de a calatori mai mult de 100 km de locuintele oamenilor a fost ridicata.

Oamenii nu trebuie sa prezinte declaratia oficiala pentru calatorii exceptionale.

Mastile trebuie purtate in transportul public in Franta.

Este nevoie de pasaport Covid-19 la intrarea in tara?

Nu, nu este nevoie de pasaport Covid-19 la frontierele franceze.

Desfasurarea Vacantei in Franta:

Ce masuri iau hotelurile in privinta distantarii sociale la servirea meselor?

Am consultat codul de buna conduita, care devine protocolul de deconfinare comun al intregii industrii HORECA, coordonat de directorul general in Europa al Accor, Franck Gervais si de CEO-ul sau Sébastien Bazin (a se vedea si interviul pe acest subiect).

„Acest protocol de sanatate a fost elaborat de organizatiile profesionale ale angajatorilor reprezentanti din sectorul HORECA” (hotel, cafenea, restaurant), este explicat in documentul validat de Ministerul Muncii la 31 mai.

Incepand cu 2 iunie, guvernul francez a lansat afisul „Notre établissement miciengage” (sediul nostru este angajat) pe care toti profesionistii il pot afisa la intrarea in unitatea lor, sub rezerva implementarii masurilor si recomandarilor care sa asigure siguranta tuturor.

.

Activitatiile de Vacanta in Franta:

Mai putem opta pentru excursiile optionale de tip cele cu vaporasele?

Da, turismul fluvial in Franta isi incepe treptat activitatea incepand cu 29 mai. Liniile de croaziera fluviala pe raul Sena si Rhône vor incepe serviciile incepand cu luna iulie.

De asemenea, transportul catre Corsica a inceput pe 2 iunie, Corsica nu mai are un statut special, iar conditiile de calatorie sunt aceleasi ca in restul Frantei.

Pentru a merge la plaja va trebui sa facem programare?

Accesul la plaje, lacuri si alte locatii cu apa este permis. Cu toate acestea, oamenii vor trebui sa respecte regulile de baza si masurile de distantare sociala, in special pastrand o distanta de cel putin 1 metru fata de ceilalti.

Sunt interzise grupurile de peste 10 persoane.

Nu este necesar sa rezervati locatia pe plaja in avans.

Masurile de filtrare la intrarile pe plaje sau directiile de circulatie pe stalpi sunt puse in aplicare in conformitate cu reglementarile guvernamentale de sanatate. De asemenea, sunt furnizate drone pentru a aminti publicului masurile sanitare in vigoare pe plaje.

Pentru incalcarea legii, calatorii risca o amenda de 135 de euro.

Obiectivele turistice de interes major vor mai putea fi vizitate?

Da, vezi lista de atractii turistice deja deschise din Franta.

Muzeele si monumentele, teatrele, bibliotecile, parcul zoologic, parcul de agrement, … sunt deschise in Franta cu masca obligatorie.

Informatii despre COVID-19 de Interes:

Pot avea garantia ca la hotelul la care ma cazez nu este niciun caz de Covid-19?

Cel mai bun mod este sa verificati direct la hotelul unde va aflati.

Cum procedeaza guvernul Francez daca eu sau un membru al familiei intram in contact cu virusul? Unde se va izola turistul afectat?

Daca un caz de COVID 19 este declarat de un turist, site-ul guvernului francez specifica procedura de urmat: contactati un medic prin telefon, ramaneti izolat.

Izolarea este responsabilitatea oamenilor. Atata timp cat nu exista nicio obligatie de spitalizare, persoana este cea care isi alege locul de carantina.

Aplicatia voluntara „STOP Covid”, care este utilizata gratuit pentru urmarirea pacientilor si a persoanelor care ar fi fost infectate de acestia, este disponibila incepand cu 2 iunie si a inregistrat in prezent un milion de descarcari.

Ce se intampla cu restul membrilor familiei, pe perioada de izolare a turistului infectat?

In astfel de cazuri, cand un membru al familiei este infectat, este comun ca intreaga familie, daca ramane impreuna, sa fie izolata. Informatii suplimentare si instructiuni veti primi de la autoritatile locale atunci cand se stabileste ca un membru al familiei este infectat cu COVID 19.

Cine va suporta cheltuielile de izolare in caz de imbolnavire la destinatie?

Izolarea este responsabilitatea persoanei vizate. Atata timp cat nu exista nicio obligatie de spitalizare, persoana care isi alege locul de carantina, suporta costurile izolarii.

Este recomandat sa aveti asigurare de sanatate de calatorie.

Mai multe informatii, aici.

Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =