Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

Foto Teresa Ortiz

Teresa Ortiz, Consulul Turismului Spaniol la Viena, raspunde la intrebarile tale.

I-am adresat toate intrebarile pe care ni le-ati transmis prin intermediul newsletterelor noastre referitoare la calatoriile pe timp de COVID-19 in Spania.
Spain Logo

Calatorii in Spania:

Care este situatia in Spania in momentul actual? 

Situatia din intreaga Spanie, inclusiv insulele, evolueaza satisfacator. Autoritatile din Spania urmaresc foarte mult, zilnic indeaproape, care este situatia din Spania.

Valencia, Spania

Cand vom putea incepe calatoriile noastre in Spania si in ce conditii? 

Spania va intampina turisti internationali din tarile Schengen pe 21 iunie in conditii sigure si fara a fi nevoie de a sta in izolare. Restul frontierelor, inclusiv Romania, vor fi deschise treptat începand cu data de 1 iulie, privind situatia si reciprocitatea epidemiologiei similare.

Cu toate acestea, potrivit unui nou regulament aprobat de catre Guvern pe 9 iunie, persoanele de peste 6 ani ar trebui sa foloseasca masca obligatorie in spatiile publice chiar si în aer liber, pe strazi si in transportul public, inclusiv metrou, autobuz, tren sau barci si transport maritim in cazul în care nu este posibil să se garanteze distanta minima de securitate interpersonala de 1,5 m.

Mai multe informatii, aici.

Cand se vor deschide granitele, se vor deschide in toata tara? putem calatori in orice insula?

Da, exista complet libertate de miscare pe intreg teritoriul.

Madrid, Spania
Dansatori in Sevilla, Spania
.
Marbella, Spania

Va trebui sa stam in carantina cand ajungem la destinatie?

Nu, dupa 21 iunie carantina va fi eliminata.

Cum se va desfasura o calatorie in Spania cu masina personala sau autocarul?

Guvernul Spaniei, Ministerul Industriei, Comertului si Turismului in colaborare cu Institutul pentru Calitatea Turistica au aprobat un protocol care, in ceea ce priveste calatoria cu autobuzul sau inchirierea unei masini, stabileste diferite masuri sanitare garanteaza si pastreaza sanatatea utilizatorilor.

Mai multe informatii, aici.

Este nevoie de pasaport Covid-19 la intrarea in tara?

In niciun caz, acest tip de cerinta nu este momentan necesar in Spania.

Arhitectura lui Gaudi in Spania
Monestir de Montserrat, Spania

Desfasurarea Vacantei in Spania:

Ce masuri iau hotelurile in privinta distantarii sociale la servirea meselor? Dar in cazul unei cine in stil bufet?

Ministrul Industriei, Comertului si Turismului a elaborat si un alt protocol care stabileste cateva orientari si recomandari la hoteluri, inclusiv cum sa procedati la servirea mesei la restaurant, cum ar fi: bufet cu ecran de protectie, cu portie individuala pentru fiecare client, scapand de orice element de uz comun, cum ar fi recipiente de sare, otet sau ulei de masline, masini de bauturi sau boluri de zahar si, de asemenea, orice elemente de decor.

Ar fi, de asemenea, necesar, tinand cont de infrastructura fiecarui hotel, programarea si rezervarea meselor, pentru a evita aglomerarea si pentru a preveni contactul dintre clienti.

Mai multe informatii, aici.

.

Activitatiile de Vacanta in Spania:

Barcelona

Mai putem opta pentru excursiile optionale de tip cele cu vaporasele?

Da, desigur, si pentru a garanta cat mai multa siguranta, un alt protocol a fost aprobat si de catre Guvernul Spaniei cu privire la transportul cu barca cu unele masuri, de exemplu, care indica faptul ca fiecare barca ar trebui sa stabileasca capacitatea maxima din acest mijloc de transport si modul in care pasagerii ar trebui să fie distribuiti in ordine sa respecte distanta minima de securitate de 1,5 m si, in cazul in care folosesc aceeasi barca cu un bilet de intoarcere la destinatie, acestia vor fi asezati în acelasi scaun care trebuie identificat cu numere vizibile.

Mai multe informatii, aici.

Pentru a merge la plaja va trebui sa facem programare?

Acest lucru depinde de caracteristica fiecarei plaje si, de asemenea, de instructiunile stabilite de fiecare regiune a Spaniei.

Ca exemplu, regiunea Valencia a aprobat un ghid de recomandari pentru a se bucura de plaje sigure.

Obiectivele turistice de interes major vor mai putea fi vizitate?

Desigur.

Aceasta este, de asemenea, o prioritate pentru Guvernul Spaniei si, din aceasta cauza, exista si cateva instructiuni despre modul in care vizita principalelor atractii turistice ar trebui sa fie proiectata pentru a le face cat mai sigure, cum ar fi de exemplu, evitarea locurilor aglomerate sau spatiilor predispuse la concentrarea multimilor, masuri de protectie pentru ghizi și vizitatori, eliminand brosurile din hartie sau ecranele cu atingere..etc

Mai multe informatii, aici.

Madrid

Informatii despre COVID-19 de Interes:

Pot avea garantia ca la hotelul la care ma cazez nu este niciun caz de Covid-19?

Spania lucreaza foarte mult pentru a garanta siguranta turistului international si, din acest motiv, un grup de turisti germani care calatoresc in Mallorca, a fost organizat cu scopul de a testa cum functioneaza toate protocoalele de securitate inclusiv sejurul la hoteluri.

Cum procedeaza guvernul Spaniol daca eu sau un membru al familiei intram in contact cu virusul? Unde se va izola turistul afectat?

In acest caz, hotelurile ar trebui sa comunice imediat aceasta situatie autoritatilor publice locale pentru a lua masurile de preventie necesare pentru a evita raspandirea virusului si pentru a garanta cel mai important lucru, siguranta turistilor.

In mod normal, izolarea va avea loc in acelasi hotel in care sunt detectate cazurile, dar intr-o sectiune speciala, dar si regiunea afectata ar putea determina daca este nevoie sa fie mutati intr-o unitate speciala, prevazuta pentru acest scop specific.

Ce se intampla cu restul membrilor familiei, pe perioada de izolare a turistului infectat?

Ca si mentiunea anterioara, toti oaspetii din hotel unde este detectat un caz ar trebui izolati.

Cine va suporta cheltuielile de izolare in caz de imbolnavire la destinatie?

Autoritatile publice din Spania, la nivel regional sau de stat, se vor ocupa de aceste costuri.

Pozele folosite: unsplash.com, arhiva personala

Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =