1. Egipt
  2. Cairo
  3. Egipt - Revelion 2022 - Croaziera Pe Nil - Misterul Egiptului Antic - 29.12

Egipt - Revelion 2022 - Croaziera Pe Nil - Misterul Egiptului Antic - 29.12

Cairo, Egipt
Share:

Descriere

EGIPT - REVELION 2022 - CROAZIERA PE NIL - MISTERUL EGIPTULUI ANTIC pachet 10 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom
• 10 nopti cazare in hoteluri 5* si vas de croaziera 5* DELUXE, din care: 3 nopti cu mic dejun si cazare pana la plecare la hotel 5 *, 3 nopti croaziera pe vas 5* DE LUX cu pensiune completa si 3 nopti in statiunea Hurghada la hotel de 5* cu All Inclusive • Cina Festiva de Revelion – pe vasul de croaziera • Vizite incluse: - Cairo – vizitarea piramidelor (exterior), Sfinxul cu Templul ritual si Muzeul Civilizatiei Egiptene cu cele 22 de mumii (intrare inclusa in muzeu); - Cairo – tur de oras in care se viziteaza Citadela, Moscheea Sultan Hassan si Bazarul Khan El Khalili; - Aswan – vizite incluse la: Obeliscul Neterminat, Templul Philae, Marele Baraj, Gradina Botanica - Croaziera cu vizite la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est (Templul Luxor &Templul Karnak) si Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Hatshepsut (intrare inclusa) si Colosii lui Memnon; • Bilete de avion pentru zboruri interne in Egipt cu Egyptair: Cairo – Aswan si Hurghada – Cairo • Taxe de aeroport • Bacsis • Ghid local egiptolog si Insotitor de grup vorbitor de limba romana • BONUS! Asigurare Medicala si STORNO indiferent de varsta - Cocktail Travel Protection, fara fransiza; ATENTIE! Acopera riscul de infectare cu Covid! • BONUS! Transfer intern de grup diverse orase ale tarii catre Aeroportul Otopeni. Solicitarea de transfer trebuie mentionata in momentul efectuarii rezervarii, cu precizarea orasului de imbarcare a turistilor! • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

28.12.2021 – Otopeni – Cairo
Prezentare la Aeroportul Otopeni la ora 22.00, pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa Tarom spre Cairo, RO101 cu decolare din Otopeni dupa miezul noptii, la ora 00:30.

29.12.2021 – Cairo – Turul orasului vechi – Seara, Croaziera pe Nil cu program si cina
Sosire la Cairo la ora 03:15 local. Transfer si cazare la hotel de 5* in Cairo. Mic dejun. Dupa o pauza de odihna, incepem vizitarea orasului Cairo, unde vom avea ocazia sa descoperim Citadela, a carei istorie incepe in anul 1176, cand a fost construita o fortificatie de catre Sultanul Ayyubid Saladin, fortificatie ce cuprindea palatul regal, turnuri si un zid gros de aparare. Pe parcursul anilor, constructiile au fost avariate, reconstruite si extinse cu noi monumente, dintre care, in sec. XIX, Moscheea de Alabastru-cel mai frumos edificiu religios al capitalei Egiptului. Aceasta se afla in incinta Citadelei Salah El Din (orasul vechi). Tot in aceasta zona vizitam una dintre cele mai mari moschei din lume, Moscheea Madrassa, construita de catre Sultanul Hassan. In continuare, vom face o scurta incursiune in Bazarul Khan El Khalili, un labirint de stradute aglomerate, zgomotoase, pline de culoare, un loc unde mirosul mirodeniilor te invaluie si te imbie si unde poti cumpara, dupa o negociere strasnica, de la sapun si condimente, pana la aur si pietre semipretioase, camile de jucarie si piramide de alabastru. Seara, optional, croaziera pe Nil, cu cina inclusa si program artistic cu muzica live. Cina se va servi in regim bufet, avand incluse preparate locale si traditionale. Bauturile nu sunt incluse. Veti avea ocazia sa descoperiti metropola Cairo noaptea si va veti puteti bucura de o priveliste superba asupra celor doua tarmuri ale fluviului Nil. Cazare hotel de 5* in Cairo.

30.12.2021 – Cairo – Tur inclus la Piramide, Sfinx, Muzeul Civilizatiei Egiptene – Spectacol de lumini si sunet la Piramide
Mic dejun la hotel. Ziua incepe cu vizita exterioara a Piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani, inainte de Iisus Hristos, pentru a explora grandioasele monumente: Piramidele lui Keops, Khefren, Micherinos sau Sfinxul cu Templul Mortuar. Ziua continua cu vizita traditionala la Palatul Parfumurilor, unde ne vom delecta cu esentele specifice Egiptului antic (lotus, papirus, secretul desertului etc.) si putem achizitiona minunatele sticlute, recipiente pretioase, de conservare a esentelor. Continuam programul cu vizitarea atelierului de Papirus, pentru a descoperi cum s-a reusit fabricarea acestui antic suport de scris. Aici aveti sansa de a achiziționa papirus pictat, tipic artei egiptene antice. Dupa amiaza, ne intoarcem din nou in timp, vizitand noul Muzeu al Civilizatiei Egiptene, care gazduieste 22 de mumii, cele mai importante si representative pentru Egiptul antic. Dupa vizita, ne intoarcem la hotel. Seara, va puteti bucura de timp liber sau va propunem o excursie optionala, la superbul spectacol de sunet si lumini (laser) la Piramide, durata spectacolului fiind de aprox. o ora, iar prezentarea se face in limba engleza. Cazare hotel de 5* in Cairo.

31.12.2021 – Cairo – Aswan – Excursie la Abu Simbel
Mic dejun la hotel in Cairo dimineata devreme si transfer la aeroportul din Cairo pentru zbor intern Cairo-Aswan. Sosire la Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Optional, excursie la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat in timpul dinastiei a XIX-a, de catre Ramses al II-lea. Abu Simbel este inclus in Patrimoniul UNESCO si se face remarcat, in primul rand, prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si a sotiei sale Nefertari. Este un templu unic datorita modului in care soarele patrunde in interiorul camerei sacre, doar doua zile din an, pe 21 februarie - Ziua Faraonului și 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale. Participantii la excursia optionala vor avea pranzul la pachet, iar cei ce nu participa vor avea pranzul inclus pe vasul de croaziera. Cina Festiva in restaurantul vasului de croaziera, dupa care petrecerea se muta in Clubul vasului, pentru a intampina venirea noului an. La multi ani!

01.01.2022 – Aswan –– Vizite in Aswan la Templul Philae, Marele Baraj, Obeliscul neterminat, Insulele Elefantine cu Gradina Botanica - Kom Ombo
Mic dejun pe vas. In aceasta zi avem posibilitatea de a vizita Marele Baraj din Aswan, ridicat in anul 1960, Templul Philae, dedicat zeitei Isis, situat pe insula Egelica, salvat de la inundatie cu ajutorul UNESCO, prin participarea a peste 50 de tari. Prin construirea barajului de la Aswan, a luat nastere Lacul Nasser, situat la granita dintre Egipt si Sudan. Programul continua cu Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc construit vreodata in Egipt. Despre el se stie ca are 37m si se estimeaza ca ar avea o greutate de 1000 – 1200 tone. De asemenea, putem vizitam Gradina Botanica din Aswan, unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar si din Europa. Gradina se afla pe o insula locuita pana in 1899 de catre locuitorii din Nubia si este unica in tot nordul Africii, gazduind peste 400 de specii de plante subtropicale si exotice. Pranz pe vasul de croaziera de 5*. Dupa servirea pranzului, vasul navigheaza spre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo, in alfabetul antic hieroglific, inseamna “pamantul auriu” – numele fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului, se afla o mina de aur. Seara, cina si “Galabia Party” pe vas. Vom avea ocazia sa descoperim muzica si costumele traditionale egiptene.

02.01.2022  Edfu – Ecluza de la Esna - Luxor – Templul Luxor si Karnak
Dimineata devreme se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care vorbeste despre lupta dintre zeul Horus si Zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, cel care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie mentionat ca de la aceasta legenda a pornit religia antica egipteana. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Ne intoarcem pe vasul de croaziera pentru mic dejun. Mai departe, navigam catre Luxor. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin Ecluza de la Esna –motiv pentru noi de mandrie nationala, aceasta fiind opera a constructorilor romani. Micul dejun si pranzul se servesc pe vasul de croaziera. Dupa sosirea la Luxor, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului, si vom vizita Templul Luxor, cu frumoasele lui coloane, camera nasterii lui Amenofis III, povestea bataliilor lui Ramses sau aleea cu sfincsi ce lega Templul Luxor de Karnak. In continuare, vizitam Complexul de Temple Karnak, dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), acesta reflectand superioritatea templului prin inalta sa vibratie. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. Cina se serveste pe vasul de croaziera.

03.01.2022 – Luxor – Valea Regilor – Templul lui Hatshepsut – Colosii lui Memnon - Hurghada
Dupa micul dejun pe vas, ne continuam vizita in Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosita ca necropola timp de 500 de ani, intre dinastiile XVIII si XX, cu aproxmativ 1500 de ani inainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, cel mai faimos mormant descoperit apartinand Faraonului Tutankhamoun (dinastia XVIII). Mormantul a fost descoperit intact, iar comorile sunt expuse azi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut - prima femeie faraon – templu unic prin tehnica de constructie (intrare inclusa) si situl arheologic strajuit de “Colosii lui Memnon”. Transfer cu autocarul de la Luxor la Hurghada (aprox. 208 km), superba statiune de la Marea Rosie. Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada, All Inclusive.

04.01.2022 – Hurghada – Croaziera pe Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare. Optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aprox.7 ore) cu masa de pranz inclusa pe vas. Pe durata croazierei aveti posibilitate sa faceti baie la Insula Giftun (aprox 1 ½ ora), precum si snorkeling in largul Marii Rosii, unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. Cazare si cina la hotel de 5*.
Atentie: echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

05.01.2022 - Hurghada – Jeep safari
Mic dejun. Timp liber sau excursii optionale. Jeep Safari este o alegere potrivita pentru a treia zi in Hurgada. Veti fi preluati de la hotel cu masini jeep 4 x 4 in jurul orei 13:00, durata excursiei este de aproximativ 6 ore. Aventura in desert incepe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom deplasa intr-o tabara de beduini pentru a descoperi viata si traditiile acestora. Vom avea ocazia sa admiram uimitorul apus de soare in desert si vom face o scurta oprire la mini gradina zoologica, pentru a vedea animalele din desert. Seara o vom incheia cu cina si program artistic cu dansuri orientale si folclorice. Dupa incheierea programului artistic ne intoarcem la hotel. Atentie! Pentru aceasta excursie se recomanda o tinuta sport (pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, esarfa, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa). Cazare la hotel de 5*.

06.01.2022 - Hurghada – Cairo
Mic dejun si transfer de la hotel catre Aeroportul din Hurghada de unde ne vom imbarca pe zborul Hurghada – Cairo. Transfer de la aeroport la hotel 5* in Cairo, unde este asigurata cazarea cateva ore pana la transferul de plecare la aeroportul international Cairo. In cazul in care zborul Hurghada – Cairo este in cursul serii, se va prelungii cazarea la hotelul din Hurghada, functie de disponibilitatea hotelului si vom asigura transfer pentru cina optionala si cumparaturi la un complex comercial din Cairo, inaintea transferului la aeroport.

07.01.2022 - Cairo – Bucuresti
Transfer de la hotel din Cairo la aeroportul international, pentru imbarcarea pe zborul Tarom RO102, cu decolare la 04:00 AM. Sosire la Bucuresti la ora locala 06:50.

Important!
Pentru camera tripla, oferta se face doar la cerere, iar confirmarea este in functie de disponibilitatea la destinatie. Oferta pentru copil este pentru un singur copil in camera fara pat suplimentar. Aceasta este varianta pentru programul de croaziera, deoarece nu exista spatiu pentru pat suplimentar in cabinele de pe vasele de croaziera pe Nil.

Zbor Plecare: 29.12.2021
OTP
00:30
CAI
03:15
Zbor Intoarcere: 07.01.2022
CAI
04:00
OTP
06:50
Servicii Incluse in Pachet
10 nopti - cazare in hoteluri 5* (camera standard) si vas de croaziera 5* DELUXE
• 4 nopti Cairo in hotel 5* din care 3 cu mic dejun si cazarea inaintea plecarii
• 3 nopti Croaziera pe vas 5* DELUXE cu pensiune completa
• 3 nopti Hurghada hotel de 5* cu All Inclusive
• Cina Festiva de Revelion pe vasul de croaziera
• Vizite:
- Cairo – vizitarea piramidelor din exterior si Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa in muzeu);
- Cairo – tur de oras in care se viziteaza Citadela, Moscheea Sultan Hassan si Bazarul Khan El Khalili;
- Aswan - vizite la: Obeliscul Neterminat, Templul Philae, Marele Baraj, Gradina Botanica
- Croaziera cu vizite la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est (Templul Luxor &Templul Karnak si Malul de Vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut (intrare inclusa) si Colosii lui Memnon;
• Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;
• Bilet de avion zbor extern Otopeni – Cairo – Otopeni cu Tarom (cursa directa), fara catering, cu bagaj de cala de 23 kg de persoana si 8 kg bagaj de cabina de persoana
• Bilet de avion zbor intern Cairo – Aswan
• Bilet de avion zbor intern Hurghada – Cairo
• Taxe de aeroport
• Bacsis
• Ghid local pe toata durata excursiei si Insotitor de grup vorbitor de limba romana
• BONUS! Asigurare Medicala si STORNO indiferent de varsta - Cocktail Travel Protection, fara fransiza; ATENTIE! Acopera riscul de infectare cu Covid!
• BONUS! Transfer intern de grup diverse orase ale tarii catre Aeroportul Otopeni. Solicitarea de transfer trebuie mentionata in momentul efectuarii rezervarii, cu precizarea orasului de imbarcare a turistilor!
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii Neincluse in Pachet
Taxa de viza – 25 USD (se achita numerar la fata locului la sosire pe aeroportul din Cairo)
Bauturi la mese (exceptie in Hurghada unde este All Inclusive);
Cheltuieli personale;
Intrarea in incinta piramidelor si intrarea in Mormantul lui Tuthankamon;
Late check-out la hotelul din Hurghada – (se poate confirma in limita disponibilitatilor)
Alte obiective turistice decat cele mentionate;
Excursii optionale;

Pachete

Companie Aeriana Pretul Include Tip Camera Tip de Masa Pret Disponibilitate
Standard Room / Camera Standard (Double / Dubla) fara masa €2901

Conditiile specifice aplicabile unor pachete de servicii/servicii turistice pot sa difere de conditiile generale prezentate. Inainte de efectuarea rezervarii vor fi puse la dispozitie informatiile detaliate referitoare la sejurul dumneavoastra.

€2901 pentru 2 persoane
29.12.2021 - 07.01.2022
Noiembrie 2021
Lun
Mar
Mie
Joi
Vin
Sam
Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vreau doar hotel
Cairo, Egipt
Cele mai cautate

Nu au fost gasite oferte similare in Cairo, Egipt