Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

Mr Ahmed Yousef
Dl Ahmed Yousef, presedinte al Consiliului de Promovare al Turismului Egiptean, raspunde la intrebarile tale.
I-am adresat toate intrebarile pe care ni le-ati transmis prin intermediul newsletterelor noastre referitoare la calatoriile pe timp de COVID-19 in EGIPT. 
Egipt logo

Calatorii in Egipt:

Care este situatia actuala din Egipt cu privire la COVID-19? Cate cazuri exista si cum a actionat statul pentru a mentine aceasta situatie sub control?

Potrivit Ministerului Sanatatii, avem aproximativ 88 de mii de cazuri din care circa 55 de mii de cazuri sunt inca active. Vestea buna este ca am atins deja varful epidemiei si am inceput faza de declin inca din 21 iunie.

Motivul cresterii ratelor de recuperare este actualizarea continua a protocoalelor de tratament.

Apropo, Egiptul este singura tara din Orientul Mijlociu care produce local medicamente pentru tratarea virusului, pe langa cercetarile serioase efectuate in prezent pe 4 vaccinuri diferite in laboratoarele egiptene.

In ceea ce priveste masurile preventive, Egiptul a aplicat o politica echilibrata de distantare si dezinfectare sociala in toate zonele publice, impreuna cu o puternica campanie de constientizare pe toate canalele media. De asemenea, au fost anuntate masuri de blocare partiala si au fost eliberate ordine stricte in aceasta privinta, ori de cate ori au fost necesare, in special in zilele festivalurilor religioase si sociale, cand era de asteptat sa asiste un numar mare de oameni.

De asemenea, statul a aplicat pachete de ajutor de urgenta financiara pentru segmentele cele mai afectate, incluzand lucratorii part-time, care sa ii ajute sa se confrunte cu urmarile blocajului si sa ii incurajeze sa respecte regulile si reglementarile stabilite de guvern. Odata cu deschiderea treptata a sectoarelor economice, am pastrat nivelul maxim de atentie asupra masurilor de precautie si a reglementarilor preventive din intreaga tara.

Egipt, circuit cu avion

Cand vor putea incepe romanii calatoriile in Egipt si in ce conditii? 

Turistii romani sunt deja bineveniti in Egipt de cand am redeschis granita la 1 iulie 2020. Inca limitam accesul turistilor straini la trei destinatii (Marea Rosie, Sinaiul de Sud si Matrouh), care au asistat la cel mai mic numar de cazuri si care au inregistrat cea mai mica densitate a populatiei.

Reglementarile actuale precizeaza ca turistii trebuie sa completeze o declaratie de calator inainte de a obtine permisul de imbarcare. Formularul de declaratie este disponibil aici.

Cu toate acestea, deoarece reglementarile se schimba rapid in functie de situatia in timp real, se recomanda folosirea celor actualizate de la Ambasada Egiptului cu putin timp inainte de calatorie.

Cand vor fi granitele deschise, in ce regiuni vom avea voie sa calatorim in Egipt? (Hurghada, Sharm El Sheikh, Cairo etc.)

Frontierele au fost redeschise pentru sosiri internationale de la 1 iulie 2020. In etapa actuala, doar trei destinatii sunt deschise pentru turism si anume, Marea Rosie (Include diferite statiuni precum Hurghada, Marsa Alam, Safaga, El Gouna, etc …), Sinai de Sud (include Sharm El Sheikh, Dahab, Taba, Nuweba, St. Catherine, etc …) si Matrouh pe coasta de nord a Egiptului.

Templul Karnak Egipt, destinatii de vacanta, vacanta egipt 2022 all inclusive, charter egipt timisoara
Templul Horus Behdet Egipt
.
Snorkeling in Egipt

Va trebui sa stam in carantina cand ajungem la destinatie?

Pana in prezent, nu este necesara carantina pentru turistii romani. Declaratia de calator este suficienta.

Totusi, va rugam sa va actualizati informatiile in mod regulat, pe acest subiect, pentru a va asigura ca acestea sunt inca valabile.

Este nevoie de pasaport Covid-19 la intrarea in tara?

Nu.

Cand recomandati sa fie cea mai sigura perioada pentru a calatori in Egipt?

Conform cifrelor publicate in situatia actuala a COVID in Egipt, numerele sunt in scadere semnificativa.

Egiptul aplica unul dintre cele mai bune standarde din lume in ceea ce priveste dezinfectarea in destinatiile turistice in toate spatiile si facilitatile turistice.

Intrucat ne concentram pe zonele cele mai putin populate pentru a introduce turismul cu toate aceste masuri si reguli, probabilitatea de infectie in astfel de destinatii scade aproape de zero.

Delfini la Marea Rosie
Sporturi vacanta dalaman

Desfasurarea Vacantei in Egipt:

Intelegem ca hotelurile au fost deschise pentru turismul intern de ceva timp deja. Cum au evoluat lucrurile de la deschidere?

De fapt, a mers destul de bine. Toate hotelurile si unitatile turistice au aratat cel mai inalt nivel de disciplina si angajament fata de reglementari si de aceea am decis sa extindem practica si la oaspetii internationali.

Ce masuri iau hotelurile in ceea ce priveste distantarea sociala in timpul servirii meselor?

Intrucat este o lista lunga de masuri obligatorii in toate facilitatile hotelului, le extrag pe cele mai importante pentru a le aduce in atentia dvs.

Va va ajuta sa intelegeti cum avem grija de fiecare detaliu in procesul de ospitalitate cu serviciile aferente.

  • Cozile de la intrari sunt reduse prin rezervarea meselor cu scurt timp inainte
  • Temperatura fiecarui oaspete este verificata la intrare
  • Plata cu cardul este incurajata
  • La cinele de tip bufet, fiecare client este servit de personalul facilitatii
  • Mesele sunt aranjate la 2 m una de cealalta, scaunele la 1 m distanta intre clientii aceleiasi mese, maximum 6 persoane la masa
  • Folosirea tacamurilor de unica folosinta este incurajata
  • Gel pentru igienizarea mainilor disponibil la fiecare masa
  • Nargileaua este interzisa
  • Petrecerile si evenimentele sociale nu sunt permise in restaurante
  • Zonele pentru copii sunt inchise
.

Activitatile de Vacanta in Egipt:

Al-Nayzak, Egipt

Mai putem opta pentru excursiile optionale de tip cele cu vaporasele?

Da cu siguranta.

Insa, va rugam sa va asigurati ca centrul de scufundari sau furnizorul de servicii are un certificat de securitate medicala eliberat oficial de Ministerul Turismului si Ministerul Sanatatii.

Apoi, in timpul excursiei, va trebui sa respectati toate masurile de dezinfectare si de distantare.

Pentru a merge la plaja va trebui sa facem programare?

In functie de capacitatea fiecarui hotel, se poate aplica o astfel de regula.

Cu toate acestea, tinand cont de faptul ca exista, de obicei, un echilibru intre numarul de camere si spatiile publice din hotel si tinand cont de faptul ca gradul de ocupare al hotelului este deja redus, aceste reguli ar putea avea un efect minim asupra rutinei zilnice a unui turist.

Obiectivele turistice de interes major vor mai putea fi vizitate?

Da, toate atractiile turistice sunt deschise in conformitate cu regulile de dezinfectare si distantare sociala aplicate si supravegheate de echipe bine pregatite de conservatori si curatori.

Piramidele Egiptului, Cairo

Informatii de Interes despre COVID-19:

Pot avea garantia ca la hotelul la care ma cazez nu este niciun caz de Covid-19?

Intrucat exista intotdeauna o probabilitate de infectare (chiar daca este una foarte scazuta), in ciuda tuturor masurilor de precautie luate, fiecare hotel trebuie sa pastreze o zona de carantina separata cu o echipa dedicata separata pentru a face fata cazurilor suspectate de COVID-19.

Cu toate acestea, nu va faceti griji, deoarece turistii infectati nu se vor intalni cu ceilalti oaspeti ai hotelului.

Cum procedeaza guvernul Egiptean daca eu sau un membru al familiei intram in contact cu virusul? Unde se va izola turistul afectat?

Hotelurile trebuie sa asigure o zona izolata (un etaj separat, aripa, cladire sau bloc) dedicata cazurilor pozitive care prezinta simptome minore. Hotelurile se angajeaza sa acopere costurile cazarii, meselor si bauturilor racoritoare ale acelor cazuri minore care testeaza pozitiv virusul in timp ce se afla in carantina.

Camerele ocupate de oaspetii care testeaza pozitiv cu COVID-19 vor fi supuse unui proces de curatare si dezinfectare profunda.

Daca vreun caz se dovedeste a fi critic, acesta va fi spitalizat, iar costurile medicamentelor si tratamentul vor fi suportate de Ministerul Sanatatii pana la recuperarea completa a acestuia.

In cazul in care turistul care este testat pozitiv COVID-19 ar dori sa calatoreasca inapoi in tara pe propria raspundere, coordonarea trebuie facuta prin intermediul agentului de turism, luand toate masurile de precautie stabilite de Ministerul Sanatatii.

Daca turistul testat pozitiv Covid-19 doreste sa isi schimbe zborbul (valabil pentru zborurile cu compania Egipteana) pe aceeasi ruta, acesta o poate face fara penalizari.

Ce se intampla cu restul membrilor familiei, pe perioada de izolare a turistului infectat?

Persoanele apropiate care impart camera sau membrii familiei unui caz pozitiv vor fi supusi unui examen medical gratuit de catre Ministerul Sanatatii si ar trebui sa respecte toate masurile de precautie. Acestora li se permite sa stea la acelasi hotel fara taxe suplimentare daca doresc.

Cine va suporta cheltuielile de izolare in caz de imbolnavire la destinatie?

Hotelul acopera costurile de cazare, mesele si bauturi racoritoare ale cazurilor minore si necritice ale turistilor testati pozitiv cu COVID-19, in timp ce cazurile critice vor fi spitalizate cu medicamente si tratament acoperite de Ministerul Sanatatii pana la recuperarea completa.

Pozele folosite: unsplash.com, arhiva Consiliului de promovare al turismului Egiptean

Vacanta reprezinta un subiect ce atrage multe intrebari si neclaritati pentru sezonul acesta.

Asadar pentru a fi siguri ca tu esti informat vrem sa venim in intampinarea ta si sa deschidem o serie de interviuri cu reprezentantii locali din destinatiile tale preferate pentru a ne descrie live de la fata locului care sunt masurile concrete ce vor fi luate de catre autoritati in vederea desfasurarii sezonului turistic in siguranta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − five =