Costa Blanca, bijuteria din Alicante

Faimoasa coastă albă din Alicante este una dintre cele mai populare și cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Spania.
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

Costa Blanca, faimoasa coastă albă din Spania, care se află în provincia Alicante, este una dintre cele mai populare și cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Spania. În fiecare an, nenumărați vizitatori din întreaga lume vin să exploreze această regiune fantastică cu numeroasele sale atracții și doresc să-și petreacă vacanțele în stațiunile din Costa Blanca. Aici vă așteaptă un amestec de plaje de vis, viață de noapte vibrantă, orașe vechi pitorești și natură spectaculoasa. În plus, climatul mediteranean blând garantează zile minunate de vacanță aproape tot timpul anului.

Din punct de vedere geografic, Costa Blanca aparține statului Valencia, care se învecinează cu Catalonia la nord și Murcia la sud. Pe o lungime de aproximativ 200 de kilometri, așa-numita „Coasta Albă” oferă călătorilor o gamă impresionantă de plaje fantastice și numeroase stațiuni de vacanță minunate. Coasta de vis a provinciei Alicante a fost numită „Costa Blanca” din 1950 datorita plajelor cu nisip ușor și multitudinii de vile și case albe.

Top 5 atractii turistice in Costa Blanca

În timpul unei vizite în Costa Blanca, vă așteaptă nenumărate atracții fantastice și lucruri de făcut. Pe cât de diverse sunt peisajele acestei coaste, la fel sunt și diferitele locații de vacanță. Pentru a vă ajuta să alegeți locul perfect pentru a vă caza, am rezumat cele mai frumoase locuri de pe Costa Blanca:

Benidorm

Benidorm este probabil cea mai populară și, de asemenea, cea mai mare stațiune de vacanță de pe Costa Blanca. Deosebit de impresionant este orizontul spectaculos de-a lungul coastei, care a dat orașului porecla „Manhattanul Spaniei”. Nicăieri altundeva în provincia Alicante nu puteți găsi o densitate atât de mare de clădiri înalte și zgârie-nori. Metropola este cunoscută și ca metropola de partid a regiunii. Merită văzute în Benidorm, mai presus de toate, frumoasele plaje lungi de nisip fin, atracțiile minunate, viața de noapte vibrantă și numeroasele parcuri de distracție. Dacă doriți să vă petreceți vacanța în Benidorm, veți găsi aici o selecție uriașă de apartamente și hoteluri. 

Calpe

Un punct culminant absolut al provinciei Alicante este minunata stațiune Calpe. Este situata central pe Costa Blanca și mulți consideră că este cel mai bun loc pentru o vacanță pe coastă. Orașul este renumit pentru stânca sa puternică, Muntele Ifach, care modelează peisajul de acolo și oferă plajelor fantastice din Calpe un fundal deosebit. Cu aspectul său uimitor, a devenit deja un fel de reper pentru o vacanță pe Costa Blanca.  Deși există o ofertă turistică bună, cu cafenele, restaurante și locuri de cazare bune, în comparație cu Benidorm, Calpe este mult mai liniștită. Într-o excursie la Calpe, veti găsi, de asemenea, plaje minunate de nisip, un oraș vechi plin de culoare, puncte de belvedere spectaculoase și chiar flamingo roz, care s-au așezat într-un lac sărat din mijlocul centrului orașului.

Javea

Javea, cunoscută și ca Xabia în valenciană, este un alt loc popular de vizitat pe coasta Costa Blanca. Situată într-un peisaj extrem de fermecător, această porțiune de coastă încântă prin plaje magnifice, stânci abrupte și puncte de belvedere fantastice – așa-numitele Miradores. În această regiune de vacanță, există unele dintre cele mai frumoase plaje de pe Costa Blanca, care asigură vacanțe de neuitat la Marea Mediterană. Dar merită văzute și orașul vechi cu biserica Església de Sant Bertomeu, portul cu sala de licitații și plaja plină de viață Arenal, care formează centrul turistic! 

Altea

Orașul de coastă Altea este o altă bijuterie de pe Costa Blanca. Deosebit de impresionant este orașul vechi alb ca zăpada, care se află pe un deal cu o priveliște magnifică asupra mării și încântă cu un decor extrem de romantic. Dar și plajele din jurul Altei și din orașul vecin Albir sunt frumoase și perfecte pentru o vacanță minunată la plajă. Centrul turistic este situat de-a lungul promenadei pitorești de pe malul apei, unde sunt aliniate numeroase restaurante și cafenele. Golful lung impresionează cu o plajă frumoasă cu pietriș luminoas, culorile unice ale mării și vederi minunate ale Parcului Natural Sierra Helada din nord. 

Moraira

Moraira este un oraș pitoresc de coastă și o garanție pentru o vacanță de vis și relaxantă în Spania. Acest fost sat de pescari este o adevărata comoara din Costa Blanca. Orașul vechi cu micul castel reprezentativ este spectaculos, la fel și frumoasa promenadă din centru, unde există numeroase cafenele grozave și restaurante bune. Dar și plajele din Moraira și din jur sunt uluitor de frumoase. Mai presus de toate, plaja de vis Playa del Portet este fantastică și are un golf minunat.

Cand este mai bine sa vizitezi Costa Blanca?

Datorită climei blânde, cu temperaturi medii de 18 grade Celsius, puteți călători pe Costa Blanca pe tot parcursul anului. Cu peste 300 de zile de soare, există mult soare și ploi relativ puține chiar și iarna. Dar, cu siguranta cea mai prielnica perioada este la inceputul sau sfarsitul verii, temperaturile fiind perfecte pentru plaja si nu prea ridicate ca in mijlocul verii.