Costa Brava, vedeta Cataloniei.

O regiune diversă de o frumusețe naturală extraordinară și are o moștenire artistică și istorică foarte profundă.
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

Costa Brava este situată în provincia Girona din Catalonia, în colțul de nord-est al Peninsulei Iberice. Este binecunoscut pentru numeroasele orașe stațiuni precum Lloret de Mar și Blanes, dar adevărul este că există și multe bijuterii ascunse pe Costa Brava: orașe pitorești și sate tipice de pescari presărate de-a lungul coastei stâncoase. Linia sa de coastă are aproape 300 de kilometri lungime și este foarte variată, cu golfuri largi, golfuri mici și stânci înalte. Costa Brava este o regiune diversă de o frumusețe naturală extraordinară și are o moștenire artistică și istorică foarte profundă.

Top 4 atractii turistice in Costa Brava

Plaje izolate cu nisip fin, sate pitorești de pescari, fructe de mare delicioase și excursii culturale. Acestea sunt câteva dintre lucrurile de care vă veti bucura din plin in Costa Brava. Iata atractiile pe care nu trebuie sa le ratati:

Plaja Santa Cristina din Lloret de Mar

Plajele din Lloret de Mar sunt esența din Costa Brava și este foarte greu să alegi una. Una dintre preferate este Santa Cristina datorită poziției sale privilegiate, ferită de vânturi și oferind ape calme care sunt favorite de familii. Se accesează pe o potecă pitorească care începe în apropierea micului schit Santa Cristina, de la care plaja își trage numele.

Ruinele Empúries din La Escala

Situat în Golful Roses, situl arheologic Empúries prezintă una dintre cele mai importante ruine grecești din Spania. Inițial o așezare greacă, a devenit cea mai mare colonie greacă din Peninsula Iberică datorită poziției sale strategice și mai târziu a fost ocupată de romani, care au continuat să o numească oraș-stat independent înainte de Iulius Caesar. Ibericii și vikingii au jucat, de asemenea, un rol important în istoria fascinantă a acestei zone. Ca urmare, ruinele dezvăluie două orașe grecești și un oraș roman, precum și o Necropolă.

Orasul si catedrala Girona

Catedrala Santa Maria din orașul vechi din Girona pare desprinsă de undeva din Roma datorită scării magnifice de piatră baroc de 96 de trepte care duce la intrarea sa și la fațada impresionantă. Pentru persoanele cu dizabilități și cei care sosesc cu mașina, cel mai bine este să ajungeți la clădire prin intrarea de est, deoarece există o zonă mică de parcare și nu există trepte până la ușă. Catedrala are cea mai largă navă gotică din lume și este locul de odihnă al mai multor personalități ilustre spaniole și catalone de-a lungul istoriei. Cartierul evreiesc din secolul al XIII-lea din apropiere, cunoscut și sub numele de Call, este unul dintre cele mai importante din Spania și merită vizitat. Cartierul a fost păstrat cu meticulozitate și o plimbare pe străzile sale înguste și pe scări este cea mai apropiată de a călători înapoi în timp în Spania medievală.

Muzeul lui Dali

Această clădire extravagantă din Figures, orașul natal al lui Dali, a fost proiectată de artist însuși și deține cea mai mare colecție de lucrări ale pictorului, sculptorului și scriitorului suprarealist. Credeți sau nu, chiar dacă nu sunteți interesat de suprarealism, muzeul merită vizitat deoarece intrarea în zidurile sale este o experiență în sine. În momentul în care intri și privești în jurul picturilor și sculpturilor, te simți ca și cum ai fi în mintea acestui artist vizionar, mai ales atunci când vizitezi curtea extrem de imaginativă.

Cand este mai bine sa vizitezi Costa Brava?

Costa Brava are numeroase microclimate, in functie de altitudinea zonei si de apropierea de mare. În general, regiunea are o climă mediteraneană, cu temperaturi blânde. Verile sunt de obicei fierbinți, cu temperaturi medii în jur de 25 de grade. Primăvara și toamna sunt însorite și blânde. Vremea de iarnă este variabilă: unele ierni sunt foarte blânde, altele sunt reci și ar putea chiar ninge. Acestea fiind spuse, cu siguranta, vara este perioada ideala pentru a vizita Costa Brava.