Oferte Vacanta si Sejur in Didim, Turcia

Peisaje Spectaculoase Si Locuri Unice In Lume
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

Didim, situat in Turcia, este unul dintre cele mai importante orase turcesti caracterizat printr-un calm pur, plasat in largul coastei grecesti, cu vedere la Marea Egee a Turciei. Didim este o destinatie de vacanta care ofera frumusete si bucurie. De asemenea, Didim este o destinatie de vacanta potrivita pentru familii cu copii datorita calmului si atmosferei relaxate ale locului. Orasul nu este doar pentru turismul recreational si de coasta, deoarece a fost candva parte integranta a imperiului grec antic. Drept urmare, Didim prezinta multe locuri turistice, temple antice si ruine grecesti antice.

Top 5 Atractii De Vazut In Didim

1. Templul lui Apollo

Situat in Didyma, sanctuarul grecilor antici, Templul lui Apollo este punctul central, pe care niciun turist nu trebuie sa il rateze. Acesta este unul dintre cele mai mari temple antice care a fost construit vreodata. Templul in stil helenic dateaza din secolul al IV-lea i.Hr. si este un edificiu impresionant care spune povestea unei civilizatii de mult apuse.

2. Milet

Fostul oras portuar, isi are originile in epoca Neolitica si adaposteste numeroase vestigii istorice si arhitecturale. Inainte de invazia Persana, Milet a fost una dintre cele mai bogate si influente asezaria din Ionia. Astazi, turistii pot admira portul, teatrul, templele, Bazilica Bizantina si multe alte atractii istorice.

3. Lacul Bafa

La doar 15 min de Didim, Lacul Bafa este considerat parc natural si protejat prin lege. Peisajele superbe si natura neatinsa sunt doar doua din motivele pentru care merita sa vizitezti aceasta zona. Stolurile de flamingo poposesc adesea pe suprafata lacului, formand pete de culoare care contrasteaza cu vegetatia bogata de pe tarm.

4. Parcul national din Peninsula Dilek-Buyuk 

Pentru a vizita intreg parcul national, este necesara o excursie de cel putin o zi. Intins pe 27.500 hectare, parcul adaposteste o bio-diversitate impresionanta, dar si numeroase vestigii arheologice. Pasionatii de drumetii se pot aventura in inima padurii, pentru a descoperi frumusetea neintinata a deltei.

5. Bazarul de Sambata

Printre multitudinea de bazaruri traditionale, cel din Altinkum, organizat in fiecare sambata este in topul preferintelor turistilor. Produsele traditionale, condimentele si specialitatile locale te imbie sa le incerci. Daca vrei sa iti imbunatatesti abilitatile de negociator, acesta e locul potrivit, comerciantii fiind gata sa se targuiasca cu turistii.

Cand sa vizitezi Didim?

Didim a devenit o destinatie de vacanta foarte populara, cunoscuta pentru plajele lungi de nisip, marea albastra limpede, ruinele antice si propriul microclimat, beneficiind de sute de zile de soare anual si ierni calde, permitand locuitorilor sa se bucure de plajele spectaculoase si sa se angajeze in sporturi nautice chiar si in luna ianuarie.