Vacanta in Madeira - Descopera Gradina Atlanticului!

Peisajele spectaculoase, climatul subtropical si atractiile turistice sunt doar cateva dintre motivele pentru care vacanta in Madeira va fi de neuitat!
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

Top 5 locuri de neratat in vacanta in Madeira

1. Caldeirao Verde

In Madeira, nicio drumetie nu reprezinta o simpla incursiune in natura. Vegetatia luxurianta si peisajele spectaculoase te vor lasa profund impresionat, iar potecile intortocheate te vor purta pana in inima salbaticiei. De-a lungul acestora vei remarca santulete lungi care merg in paralel cu drumul. Acestea se numesc "levadas" si sunt sisteme de irigatie, construite in antichitate cu scopul de a aduce apa din regiunea nordica a insulei in sud. 

Caldeirao Verde este o astfel de levada care te va purta prin jungla, pe o poteca suspendata, unde vei avea parte de privelisti spectaculoase. La finalul drumetiei vei putea admira o cascada superba, care sipoteste pe versantul abrupt si inverzit. 

2. Piscinele naturale de la Porto Moniz

Piscinele naturale sunt formatiuni din roca vulcanica, care au fost ulterior umplute de oceanul invloburat. Acestea sunt impartite in 2 portiuni, una amenajata pentru turisti, unde intrarea este cu plata si o portiune salbatica, unde opera naturii poate fi admirata in toata splendoarea ei. Asadar, daca iti doresti sa te relaxezi intr-una din piscinele naturale, in timp ce valurile amenintatoare se sparg langa tine, acesta este locul ideal. 

3.Miradouro Veu da Noiva

Miradouro Veu da Noiva este un punct de belvedere care iti va aduce aminte de Hawaii. Versantul abrupt, oceanul agitat si cascada care uneste cele doua elemente, formeaza o priveliste impresionanta. Turistii pot ajunge aici cu masina, punctulde belvedere fiind situat pe coasta nordica, intre Seixal si Sao Vicente.

4. Vereda do Areeiro - Pico Ruivo

Traseul monant este printre cele mai celebre si reprezinta o provocare pe care pasionatii de drumetii nu trebuie sa o rateze. Avand o lungime de 7 km, acesta leaga 2 dintre cele mai inalte varfuri de pe insula, Pico Do Areeiro si Pico Ruivo. Traseul te va purta prin inima masivului si iti va dezvalui peisaje uluitoare, asadar este o atractie de neratat in vacanta in Madeira.

5. Palatul Monte si gradinile tropicale

Monte este un orasel pitoresc, situat in apropiere de capitala insulei, Funchal. Acesta este presarat cu gradini tropicale, unde turistii pot admira flora specifica insulei si se pot bucura de explozia de culoare si miresme. 

Top 3 plaje cu nisip fin in Madeira

 1. Machico

Plaja este situata pe coasta de est a insulei, iar unul din motivele pentru care este atat de indragita de turisti este nisipul fin, lipsit de scoici ascutite si pietricele. Acest avantaj se datoreaza importului de nisip din Africa de Nord, prin care plaja a fost nivelata si uniformizata, iar intrarea in apa a fost inlesnita. Plaja Machico este o adevarata perla a zonei, turistii de toate varstele venind aici pentru a se destinde sub razele soarelui.

2. Formosa

Plaja Formosa este locul ideal pentru cei care vor sa aiba parte de o zi activa pe malul oceanului. Acest complex de plaje este situat in vestul capitalei Funchal si include 4 zone de agrmenent. Nisipul negru, vulcanic, apa calda si azurie ofera un decor exotic propice pentru o zi de neuitat la plaja. Lungimea de 1000 de metri si multiplele sectoare in care este impartita ofera liniste si intimitate vizitatorilor, plaja nefiind aglomerata chiar si in timpul sezonului. 

3. Seixal

Plaja din Seixal ofera un decor superb, aceasta fiind flancata de masivul muntos, inverzit. Apa lina, azurie si nisipul negru, fin alcatuiesc un peisaj exotic, care atrage anual numerosi turisti. Plaja nu are aceeasi infrastructura ca cele mai sus amintite, insa isi pastreaza farmecul autentic si elementele naturale, prin care incanta turistii.