Marmaris - Destinatia Ideala Pentru Iubitorii de Petreceri

Ritmul de viata alert si atmosfera efervescenta se intrepatrund perfect cu numeroasele obiective istorice si cele naturale, oferindu-ti tot ce ti-ai putea dori pentru o vacanta de neuitat!
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

Fiind o statiune deosebit de populara care atinge un sfert de milion de locuitori pe timpul verii, vacanta in Marmaris va fi una activa, incarcata cu distractie si voie buna. Este unul dintre putinele locuri de pe litoralul turcesc de unde este posibil sa pleci mai stresat decat ai ajuns.

Acestea fiind spuse, in ultima seara inainte de plecare, o croziera pe gület sau un ferry catre Grecia reprezinta alegerea ideala pentru orice turist. Marmaris se mandreste cu un port superb, dominat de castelul cu acelasi nume, unde stau aliniate iahturile si barcile marinarilor. Mai mult decat atat, are si o istorie. De aici Amiralul britanic Horatio Nelson a pornit atacul maritim impotriva francezilor, in Abukir (nordul Egiptului) in 1798.

Top 10 atractii in Marmaris

1. Castelul Marmaris si Muzeul de Arheologie

Prima renovare majora a Castelului Marmaris a fost condusa de faimosul Sultan Suleyman Magnificul (1494-1566), in timpul asediului insulei Rhodos. Muzeul de Arheologie merita vizitat pentru descoperirile facute in zona Marmaris si Mugla – ceramica, monede, amfore, sticlarie.

2. Insula Sedir

Contrastul dintre orasul modern Marmaris si aceasta insula minunata nelocuita, situata in nordul peninsulei, este ravasitor. Inoata si bucura-te de nisipul fin auriu! Pentru a ajunge la insula Sedir, va trebui sa calatoresti spre satul Camli si de acolo sa te urci intr-o barca si sa navighezi marea lina. Sedir este cunoscuta si sub numele de Insula Cleopatrei, intrucat legenda spune ca Marcus Antonius si Cleopatra s-ar fi scaldat aici in urma cu 2000 de ani.

3. Parcul National Marmaris

In cazul in care statiunea devine excesiv de aglomerata, poti oricand sa evadezi oriunde in cele 30.000 de hectare de natura protejata din jurul tau. Parcul National cuprinde intregul oras Marmaris, alaturi de insulitele din golf. Peisajul te incanta cu dealuri inalte acoperite de o mantie de pini si eucalipt.

4. Plaja Turunc

La jumatate de ora de condus spre sud se afla satul Turunc, orientat catre partea de est a Golfului Marmaris, amplasat la poalele dealurilor impadurite. Plaja Turunc este localizata chiar in golful cu ape cristaline si linistite, fiind formata din nisip aspru si pietricele. De asemenea, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, reprezentand cadrul perfect pentru o zi petrecuta la soare.

5. Excursie de o zi cu barca

Mandrindu-se cu frumusetile naturale rapitoare, Marmaris poate fi descoperita cel mai usor dintr-o barca, unde poti sa te relaxezi si sa te lasi purtat de-a lungul si de-a latul golfului. Vei avea sansa sa pui piciorul pe Insula Paradisului, sa stai la soare pe nisipul fin si auriu, si nu in ultimul rand, sa inoti in apele turcoaz ale Pesterii Fosforlu.

6. Relaxare intr-un golf ferit de aglomeratia statiunii

In peninsula unde este localizata Marmaris, vei gasi destule golfuri neatinse, numai bune pentru a evada din zgomotul si aglomeratia statiunii. Relaxeaza-te pe nisipul auriu, ascultand valurile spargandu-se la mal si incarca-ti bateriile pentru noaptea alba care urmeaza.

7. Mergi la Marmaris Bar Street

Faimoasa strada ticsita cu baruri, cluburi, cafenele si restaurante, dupa cum ii spune si numele (Marmaris Bar Street) se afla chiar langa faleza si intampina bucuroasa adolescentii si tinerii pana in 30 de ani. In sezonul de varf, strada abunda de oameni in jurul orei 23.00, cand petrecerile incep si se tin lant pana la rasaritul soarelui.

8. Bucura-te de rasarituri si apusuri

Un inceput de zi formidabil se anunta in momentul cand te trezesti devreme si admiri soarele care se ridica usor peste insule, mare si dealurile impadurite. La sfarsitul zilei, Marmaris ofera apusuri uimitoare, viu colorate, pentru toti cei care vin sa viziteze statiunea.

9. Incearca preparatele specifice bucatariei turcesti moderne sau traditionale

Bucataria turceasca este sanatoasa, iar preparatele se gatesc cu ingrediente de sezon, care exista din abundenta. Savoarea si condimentele care se folosesc la gatit nu numai ca sunt delicioase, dar au si proprietati antioxidante, ajutand la scaderea colesterolului, eliminarea toxinelor si intarirea sistemului imunitar.

10. Ciclism pe potecile marcate din padure

Marmaris se lauda cu 9 piste pentru biciclete, alaturi de alte 11 rute montane special construite pentru ciclisti. Din centrul statiunii pana la golfurile ascunse, pe drumuri laturalnice sau stradute asfaltate inguste, amatorii si profesionistii deopotriva se pot bucura de peisajele minunate in timp ce merg pe bicicleta.

Care este cea mai buna perioada pentru un sejur in Marmaris?

Marmaris beneficiaza de un climat mediteranean, cu veri caniculare si ierni blande. In cazul in care iti doresti zile insorite, perioada ideala de calatorie in Marmaris este din iunie pana in septembrie.

Cea mai calduroasa luna a anului este iulie, cand media zilnica depaseste 35°C, iar minima atinge 25°C. Cea mai racoroasa luna a anului este ianuarie, cand media zilnica nu depaseste 14°C, iar minima atinge 6°C.

Cea mai buna perioada pentru plaja, cand apa marii atinge 23°C+, este din iunie pana in noiembrie.