Zakynthos, Taramul Peisajelor Idilice

Decorul cosmopolit, peisajele idilice si locatiile spectaculoase sunt doar cateva motive pentru care Zakynthos este in topul turistilor de pretutindeni
Plecari din
Selecteaza perioada de plecare
2 0 1
×
Camera 1
Adulti
Copii
Adauga Camera
Selecteaza

Cannot find the right offer for you?
Submit a request and we will get back to you as soon as possible.

 

Top 5 obiective turistice Zakynthos 

1. Orasul Zakynthos

Orasul portuar este capitala insulei si unul dintre cele mai importante puncte de acces maritim de pe insula, ceea ce de-a lungul timpului i-a adus numeroase influente culturale. Numeroasele civilizatii care au acostat in acest loc si-au lasat amprenta asupra orasului, astazi putand fi observate cu usurinta un melanj intre stilul neoclasic si cel venetian. 

2. Blue Caves

Pesterile aflate pe coasta nordica a insulei sunt un obiectiv turistic cu adevarat spectaculos. Accesul in pesteri se face cu barca, iar numele acestora provine de la culoarea albastra a apei care este reflectata intr-un joc de lumini si nuante pe peretii pesterilor. 

3. Marines

Acest loc retras si putin vizitat de turisti este unul dintre cele mai pitoresti sate aflate pe insula. Acesta si-a pastrat autenticitatea si arata de parca a fost desprins dintr-o poveste, casele fiind construite din piatra, iar ocupatia principala a localnicilor find agricultura. Marines se afla la 31 km de orasul Zakynthos si ofera o priveliste superba asupra Marii Ionice.

4. Kambi

Kambi este un loc ideal pentru cei care sunt indragostiti iremediabil de culorile apusurilor si cauta locatii inedite din care sa le observe. Poti urca pe dealuri din zona pentru a admira spectacolul de culori de la apus sau poti cutreiera stradutele satului, care este de o simplitate fascinanta.

5. Kalamaki

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute si dezvoltate statiuni ale insulei. Kalamaki este locul perfect pentru impatimitii sporturilor acvatice si celor care isi doresc sa petreaca vacanta in familie, plaja statiunii facand parte din Parcul Maritim National. Aceasta este in mare parte o plaja salbatica, singurul loc amenajat fiind un bar modest.

Top 3 plaje spectaculoase

1. Navagio

Navagio este fara indoiala cea mai cunoscuta plaja din Zakynthos, fiind usor de recunoscut in fotografii datorita epavei care se afla in aceasta locatie. Aflata intre stanci inalte, cu pereti albi si avand in continuarea nisipului fin marea azurie, plaja este spectaculoasa si se aseamana cu un mic colt de rai. Epava care decoreaza acum plaja reprezinta ramasitele unei ambarcatiuni care transporta ilegal tigari si a esuat pe plaja Navagio in anul 1983.

2. Gerakas

Aceasta plaja este clasata ca fiind parc natural si este riguros patrulata de paznici care protejeaza testoasele Caretta Caretta. Acestea isi depun ouale in nisipul plajei, iar accesul turistilor este monitorizat cu strictete pentru a nu perturba fauna zonei. Plaja nu este amenajata cu taverne si baruri tocmai din acest motiv, asadar cei care doresc sa poposeasca mai mult timp aici, trebuie sa vina cu provizii proprii. 

3. Laganas

Aflata in golful omonim, plaja Laganas este o zona protejata de ecologisiti, pentru a pastra biodiversitatea acesteia neperturbata. Din Laganas se poate pleca in excursie catre diferite puncte ale insulei, iar cei care aleg sa viziteze insula Marathonissi au cele mai mari sanse ca in timpul opririi sa vada testoasele inotand alaturi de ei in mare.

Cand este mai bine sa iti planifici vacanta in Zakynthos?

Cei care isi doresc o vacanta in Zakynthos aleg de cele mai multe ori sa viziteze insula in perioada verii, cand temperatura este perfecta pentru plaja, iar viata de noapte este vibranta. Primavara si toamna temperaturile comboara sub 30 de grade, dar insula ramane la fel de primitoare si infloritoare. Daca iti doresti un sejur in Zakynthos linistit, poti alege aceste doua perioade, deaorece numarul turistilor se diminueaza. Odata programata vacanta, nu ramane decat sa iti gasesti cazare in Zakynthos si sa iti faci bagajele.